NASA a evitat un dezastru: O naveta spatiala a fost la un pas de a se ciocni cu un satelit al lui Marte

NASA a evitat un dezastru: O naveta spatiala a fost la un pas de a se ciocni cu un satelit al lui Marte

- in DE ACTUALITATE, EDUCATIE SI CULTURA, MISTER, STIINTA
1157
Comentariile sunt închise pentru NASA a evitat un dezastru: O naveta spatiala a fost la un pas de a se ciocni cu un satelit al lui Marte

O naveta spatiala apartinand NASA, MAVEN, a fost la un pas de a se ciocni cu una dintre lunile lui Marte, Phobos.

Daca nu se luau masuri saptamana trecuta, cand a fost observat pericolul, incidentul ar fi avut loc luni, 6 martie, arata Space.com, citat de Fox News.

MAVEN, prescurtarea de la Mars Atmosphere and Volatile Evolution, orbiteaza Marte de peste doi ani, monitorizand atmosfera de pe Planeta rosie. Saptamana trecuta, si-a accelerat motoarele si a schimbat traiectoria, pentru a evita o ciocnire de Phobos, a anuntat NASA.

E prima oara cand se iau astfel de masuri legate de MAVEN.

Phobos este un satelit cu un aspect de asteroid, care orbiteaza foarte aproape Marte. De-a lungul timpului, Phobos s-a apropiat din ce in ce mai mult de Marte, iar in cele din urma se va cioni de Planeta rosie. sursa: ziare.com

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments