Până în anul 2050 rasa umană ar putea înceta să mai existe sau vom deveni nemuritori . Ce spun ultimele cercetări științifice

Până în anul 2050 rasa umană ar putea înceta să mai existe sau vom deveni nemuritori . Ce spun ultimele cercetări științifice

- in STIINTA
2818
Comentariile sunt închise pentru Până în anul 2050 rasa umană ar putea înceta să mai existe sau vom deveni nemuritori . Ce spun ultimele cercetări științifice

Jeff Nesbit, fost director al afacerilor legislative și publice din cadrul Fundației Naționale de Științe, și autor a mai mult de 24 de cărți, a examinat cele mai recente date cu privire la capacitățile Inteligenței Artificiale (IA).

Jeff Nesbit concluzionează că rasa umană ar putea înceta să mai existe până în anul 2050 sau vom deveni nemuritori, scrie The Independent.

Nesbit explică teoria cunoscută sub numele de ASI sau “super-inteligența artificială”, care prevede că IA va evolua într-un supercomputer care învață atât de repede încât va depăși inteligența umană și va rezolva toate problemele.

Pe de o parte, Ray Kurzweil ne imploră să nu ne temem de Inteligența Artificială, arătând în schimb amenințările mai vechi și mai presante cum ar fi bioterorismul sau războiul nuclear. De fapt, Kurzweil susține că capacitățile mentale sunt îmbunătățite de IA și el subliniază că ratele globale de violență, război și crimă scad dramatic datorită tehnologiei.

De asemenea, Kurzweil susține că IA ajută la găsirea vindecării și dispariției unor boli, la dezvoltarea resurselor de energie regenerabilă, la îngrijirea persoanele cu handicap și la alte beneficii pentru societate.

Rollo Carpenter, creatorul software-ului Cleverbot, cred că oamenii vor rămâne la conducerea tehnologiei pentru o perioadă considerabilă de timp, iar potențialul acesteia de rezolvare a problemelor va fi crește. Potrivit lui, nu putem ști exact ce se va întâmpla dacă o mașină depășește inteligența umană, așa că nu putem ști dacă vom fi ajutați infinit de ea sau vom fi distruși de ea.

Miliardarul Elon Musk, pionierul mașinilor digitale și electrice, le-a spus elevilor, într-un interviu, că “chemăm demonul” cu IA. Vorbind la Simpozionul Centenar AeroAstro de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), Musk a avertizat publicul.

Într-o scrisoare deschisă din 2015, Musk și profesorul Stephen Hawking au scris despre ideea că IA ar putea permite dezvoltarea armelor autonome ce ar transforma războiul în revoluție.

“Armele autonome sunt ideale pentru sarcini precum asasinatele, destabilizarea națiunilor, suprimarea populațiilor și uciderea selectivă a unui grup etnic special. Pornirea unei curse militare a IA este o idee proastă și ar trebui împiedicată prin interzicerea armelor autonome ofensive. Dezvoltarea Inteligenței Artificiale ar putea explica sfârșitul rasei umane”, au scris Musk și Hawking. Toți sunt de acord cu un singur lucru: cândva în următorii 30 de ani, un supercomputer va replica creierul uman și va evolua în super-inteligență sau ASI. Tim Urban scrie că, în timp ce majoritatea oamenilor de știință recunosc că ASI ar avea capacitatea să ducă la dispariția oamenilor, mulți cred că tehnologia va fi folosită pentru dobândirea nemuririi. sursa: ro.sputnik.md

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments