Un cercetător a făcut harta IQ în Europa. Cât de inteligenţi sunt românii?

Un cercetător a făcut harta IQ în Europa. Cât de inteligenţi sunt românii?

- in STIINTA
2662
Comentariile sunt închise pentru Un cercetător a făcut harta IQ în Europa. Cât de inteligenţi sunt românii?
harta iq

Cercetătorul ceh Jakub Marian a publicat pe blogul său o hartă a coeficientului de inteligenţă mediu în statele europene.

El avertizează că nu este vorba, aşa cum se crede, de inteligenţă înnăscută, ci de antrenament al creierului şi, mai ales, de educaţie. Un IQ mediu scăzut într-o ţară  indică un nivel scăzut al educaţiei, nu al inteligenţei “native” a locuitorilor.

Jakub Marian precizează şi că, datorită îmbunătăţirii generale a educaţiei, un IQ de 100 în ziua de azi ar fi echivalentul unuia de 120 în anul 1950 – aşa-numitul efect Flynn.

Asadar tarile cu un coeficient cat mai apropiat de 100 sunt tari cu un nivel ridicat de inteligenta datorat nivelului educational. Priviti harta de la sfarsitul articolului si vedeti care este nivelul Romaniei.

Datele folosite pentru alcătuirea hărţii provin dintr-o lucrare din 2012 şi cuprind nu doar teste IQ, ci şi teste standardizate aplicate elevilor şi studenţilor, precum testul Pisa. Sursa: stirileprotv.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

harta iq

 

loading...

Facebook Comments