ATENȚIE! DIN 2018 ROMÂNII RISCĂ SĂ FIE AMENDAȚI DACĂ PLEACĂ MAI MULT TIMP DIN ȚARĂ ȘI NU ANUNȚĂ FISCUL

ATENȚIE! DIN 2018 ROMÂNII RISCĂ SĂ FIE AMENDAȚI DACĂ PLEACĂ MAI MULT TIMP DIN ȚARĂ ȘI NU ANUNȚĂ FISCUL

- in DE ACTUALITATE, SOCIAL, UTILE
988
Comentariile sunt închise pentru ATENȚIE! DIN 2018 ROMÂNII RISCĂ SĂ FIE AMENDAȚI DACĂ PLEACĂ MAI MULT TIMP DIN ȚARĂ ȘI NU ANUNȚĂ FISCUL
anaf2

De la 1 ianuarie 2018, românii care intenționează să plece din țară pentru mai mult de șase luni de zile riscă să primească o amendă între 50 și 100 de lei, dacă nu notifică Agenția Națională de Administrare Fiscală prin depunerea unui chestionar de rezidență fiscală.

Persoanele care pleacă din România pentru o perioadă de peste șase luni sau pentru mai multe perioade ce însumează șase luni, într-un interval de un an, sunt obligate, conform legislației fiscale, să depună la Agenția Națională de Administrare Fiscală un chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale.

Obligația este prevăzută de Codul fiscal și este detaliată de Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 1.099/2016, iar începând cu prima zi a anului 2018 neîndeplinirea acesteia va putea fi amendată cu sume cuprinse între 50 și 100 de lei, conform Ordonanței Guvernului nr. 30/2017.

Această obligație vizează orice persoană fizică rezidentă în România care pleacă mai mult timp din țară, indiferent de motiv (muncă, studii etc.).

Chestionarul pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea din România, trebuie completat în două exemplare. Unul trebuie transmis prin poștă, cu confirmare de primire, sau trebuie depus la registratura unității fiscale competente, în timp ce altul se păstrează. Totodată, chestionarul poate fi transmis și electronic.

Documentul trebuie înregistrat la unitatea Fiscului din raza unde aveți domiciliul cu 30 de zile înainte de plecarea din țară.

Această măsură este luată pentru ca autoritățile să poată decide dacă persoana în cauză trebuie scoasă sau menținută în continuare în evidențele fiscale române.

AICI PUTETI VIZUALIZA SI DESCARCA: Modelul chestionarului ce trebuie depus la Fisc la plecarea din România pentru mai mult de șase luni.

Distribuie și prietenilor tăi

sursa: gazetadespania.es

 

loading...

Facebook Comments