Vrei să pleci cu mașina din țară? La controlul de frontieră ți se vor cere anumite documente!

Vrei să pleci cu mașina din țară? La controlul de frontieră ți se vor cere anumite documente!

- in AUTO, DE ACTUALITATE, INEDIT, NEWS, SOCIAL, UTILE
1681
Comentariile sunt închise pentru Vrei să pleci cu mașina din țară? La controlul de frontieră ți se vor cere anumite documente!
documente

Vrei să pleci in afara cu masina personala? ATENȚIE: alături de cartea de identitatea/pașaport și permisul de conducere, la controlul de frontieră ți se vor cere următoarele documente:

– certificatul de înmatriculare al autovehiculului
– Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA
– documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice

IMPORTANT:

La controlul de frontieră, NU este necesar să prezentați documente cu privire modalitatea de deţinere sau folosinţă a autovehiculului (contract, procură, comodat etc).

 

În cazul în care circulaţi în interiorul UE, autorităţile din statele pe care le tranzitaţi pot efectua verificări în cazul în care au suspiciuni privind modalitatea de deţinere a autovehiculului pe care-l conduceţi, fără însă a vă refuza intrarea sau interzice circulaţia pe teritoriul statelor respective.

 

Dacă intenţionaţi să călătoriţi în state din afara spaţiului UE, vă recomandăm să vă adresaţi reprezentanţelor diplomatice ale statelor respective cu privire la modul în care este reglementat aspectul referitor la justificarea dreptului de a conduce un autovehicul care nu este înmatriculat pe numele conducătorului auto.

Sursa: Ministerul Afacerilor Interne, Romania,Facebook

loading...

Facebook Comments