Cartofi taranesti sau cum mai sunt cunoscuti pe la noi sub denumirea de cartofi rantaliti. Va invitam sa incercati o reteta delicioasa, simpla si mai ales IEFTINA. Pofta Buna!
Peste gatit perfect. Cum sa nu il lipesti de tigaie
Ingrediente
Cartofi taranesti
1 kg cartofi
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1 lingurita rasa piper (1/2 lingurita daca nu ii doriti foarte picanti)
2 lingurite rase boia dulce
1 lingurita sare
9 linguri ulei
Preparare
Cartofi taranesti
- Se pun la fiert cartofii in coaja. Sunt fierti cand furculita intra usor in ei. Se pot fierbe si in oala cu presiune, vor fierbe mai repede.
* cartofii mei au fiert in 45 minute pe foc mediu, dar au fost cartofi mai mici. - Se scurg de apa, se lasa la racit si se curata de coaja.
- Cartofii se taie cubulete mai mici, de aprox 1.5 – 2 cm.
* cartofii taiati cuburi mici (eu asa-i prefer) sau chiar dati pe razatoare au un aspect mai frumos decat taiati cuburi normale - Ceapa tocata marunt se pune la prajit in uleiul incins intr-o tigaie larga.
- Cand ceapa e moale se adauga condimentele, se amesteca rapid.
* nu lasati condimentele la prajit mult, fiindca boiaua devine amara. - Adaugati cartofii cubulete. Cu o lingura lata se amesteca usor, mai mult intorcandu-i de jos in sus ca sa nu se striveasca.
Se verifica de sare si se servesc decorati cu patrunjel sau cu iaurt.
sursa: e-retete.ro
loading...