Volkswagen şi Audi. Procuratura germană le-a percheziţionat sediile în legătură cu scandalul emisiilor

Volkswagen şi Audi. Procuratura germană le-a percheziţionat sediile în legătură cu scandalul emisiilor

- in AUTO, DE ACTUALITATE, ECONOMIE, NEWS
1518
1
volkswagen

Procuratura din Germania a efectuat miercuri percheziţii la sediul central al grupului Volkswagen din Wolfsburg, la cele mai mari două fabrici ale diviziei Audi, precum şi la alte unităţi ale acesteia, în legătură cu manipularea emisiilor în timpul testelor de poluare efectuate vehiculelor, transmite Reuters.

Un purtator de cuvant al Volkswagen a confirmat perchezitiile de la sediul central al grupului, dar a refuzat sa ofere alte informatii, potrivit News.ro.

Consiliul de supraveghere al Audi si-a exprimat in luna februarie sprijinul pentru directorul general al companiei, Rupert Stadler, care o conduce din 2007, in pofida criticilor legate de modul in care a tratat scandalul.

Potrivit procuraturii din Munchen, investigatia se refera la vanzarea a circa 80.000 de automobile diesel Audi in Statele Unite, in perioada 2009-2015, existand suspiciuni ca acestea au fost prevazute cu dispozitive care reduc nivelul emisiilor in timpul testelor.

Vanzarile de pe pietele europene nu fac parte din investigatie, se arata intr-un comunicat al procuraturii.

Potrivit Audi, procurorii au cercetat birourile Audi din Ingolstadt si Neckarsulm, unde compania are circa 60.000 de angajati.

O persoana apropiata situatiei a spus ca la perchezitie au participat in jur de 70 de oficiali. Au fost perchezitionate birouri si locuinte, dar nu si cea a directorului general Stadler.

sursa: wall-street.ro

loading...

Facebook Comments

1 Comment

  1. Era de asteptat ca pana la urma sa se sesizeze cineva , scandalul emisiilor este unu monstruos la nivel mondial si cred ca se vor gasi vinovatii pentru lucrul acesta !

Comments are closed.