Potrivit șefului Tesla, Elon Musk, acest metal este noul aur

Potrivit șefului Tesla, Elon Musk, acest metal este noul aur

- in AUTO
3857
Comentariile sunt închise pentru Potrivit șefului Tesla, Elon Musk, acest metal este noul aur
sârmă nichel

Probabil multă lume gândește că, litiul este elementul principal care alimentează vehiculele electrice. Cu toate acestea, așa cum a subliniat Elon Musk, termenul „baterii litiu-ion” este un nume greșit, deoarece nu conțin cu adevărat atât de mult litiu.

„Deși sunt numite litiu-ion, procentul real de litiu într-o celulă litiu-ion este de aproximativ 2%”, a explicat Musk în cadrul adunării acționarilor Tesla din 2016.

„Din punct de vedere tehnic, celulele noastre ar trebui să fie numite nichel-grafit, deoarece elementul constitutiv principal al celulei în ansamblu este nichelul.”

De curând însă, Musk a reiterat importanța nichelului și a făcut ceea ce sună pentru unii ca o pledoarie urgentă în favoarea lui. „Aș dori doar să subliniez din nou, orice companie minieră vă rog să minați mai mult nichel”, a spus Musk în timpul ultimei conferințe trimestriale a Tesla.

„Oriunde v-ați afla în lume, vă rog să extrageți mai mult nichel… fiți eficienți și, în mod evident, ecologici, în procesul de exploatare a nichelului la volum mare. Tesla vă va oferi un contract uriaș pentru o perioadă lungă de timp, dacă extrageți nichel în mod eficient și într-un mod sensibil la mediu. ”

O Tesla Model 3 conține aproximativ 30 de kilograme de nichel, i-a spus Beck lui Michael McCrae de la Kitco.

„Nichelul este probabil cea mai importantă componentă metalică din fabricarea bateriilor. Acolo este stocată toată energia și chimia din ce în ce mai mare a bateriilor care sunt proiectate pentru a permite includerea unei cantități cât mai mare de nichel. Cu cât este mai mult nichel, cu atât este mai mare densitatea de energie a bateriei.”

loading...

Facebook Comments