ADIO AMENZI DE CIRCULATIE! Exista un judet in Romania unde politistii nu dau AMENZI soferilor care incalca legea, ci doar avertismente. Cat va dura situatia

ADIO AMENZI DE CIRCULATIE! Exista un judet in Romania unde politistii nu dau AMENZI soferilor care incalca legea, ci doar avertismente. Cat va dura situatia

- in AUTO, BIZAR, DE ACTUALITATE, ECONOMIE, INEDIT, NEWS, SOCIAL
1610
Comentariile sunt închise pentru ADIO AMENZI DE CIRCULATIE! Exista un judet in Romania unde politistii nu dau AMENZI soferilor care incalca legea, ci doar avertismente. Cat va dura situatia
amenzi de circulatie

 Poliţiştii doljeni îi sancţionează pe şoferii imprudenţi doar cu avertismente, nu şi cu amenzi de circulatie, de când au aflat că guvernul nu le va mări salariile.  Liderii de sindicat spun că poliţiştii aduc lunar la buget peste 20 de milioane de euro numai din amenzi şi le reproşează autorităţilor că nu folosesc o parte din aceşti bani ca să le dea poliţiştilor salarii decente.

Sidicaliştii din poliţie spun că la fel vor proceda şi alţi oameni ai legii din teren. Totul, în semn de protest faţă de refuzul autorităţilor a le majora salariile.

Dan Chilivercu, reprezentant al Sindicatului Poliţiştilor Dolj: „Ne-a rămas întipărită fraza – Dumneavoastră, familia ocupaţională ordine şi siguranţă publică nu faceţi parte din programul de guvernare. Deci, nu au bani pentru noi. Noi considerăm că au bani.”

Sindicaliştii poliţiştilor din Europol susţin că, lunar, în bugetul de stat, numai din amenzile date în stradă se strâng 20 de milioane de euro. Exact suma despre care vorbesc reprezentanţii MAI spun că le lipseşte, pentru a putea majora salariile poliţiştilor.

Gabriel Gârniţă, liderul Sindicatului Poliţiştilor Europol Dolj: „Protestele prin măsura avertismentului sunt nişte proteste pe care fiecare polițist în parte care are calitate de polițist constatator poate să le aplice, deoarece se încadrează într-un cadru legal conform Ordonanţei de Guvern nr 2 din 2001 privind regimul juridic al contravențiilor.”

Protestul poliţiştilor ii bucura pe toti participantii la trafic care primesc doar avertisment si nu usturatoarele amenzi de circulatie.

Anul trecut, în judeţul Dolj, poliţiştii de la rutieră au dat peste 78.000 de amenzi şi avertismente în stradă. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Dolj au refuzat să comenteze hotărârea luată de sindicaliştii din poliţie.

sursa: digi24.ro

loading...

Facebook Comments