Statele Unite au desecretizat sute de filmări ale unor teste nucleare atmosferice | VIDEO

Statele Unite au desecretizat sute de filmări ale unor teste nucleare atmosferice | VIDEO

- in DESCOPERIRI, ISTORIE, POLITICA, razboi, SOCANT, SOCIAL, STIINTA
1426
Comentariile sunt închise pentru Statele Unite au desecretizat sute de filmări ale unor teste nucleare atmosferice | VIDEO
teste nucleare

Statele Unite au desecretizat aproximativ 750 de înregistrări video ale unor teste nucleare atmosferice. Dintre acestea, 64 au fost publicate deja pe YouTube.

SUA au efectuat un număr de 210 teste nucleare atmosferice, între 1945 și 1962. Aceste explozii, care formează în atmosferă un nor imens, în formă de ciupercă, au fost interzise în 1963.

”Am ajuns la acest proiect la timp. Cred că este o parte importantă a istoriei noastre. Știm că aceste filme sunt pe cale să se descompună și să devină inutile”, a declarat  fizicianul Greg Spriggs, de la Laboratorul Naţional Lawrence Livermore (Lawrence Livermore National Laboratory/ LLNL).

Proiectul inițiat de LLNL urmărește prezervarea celor 7.000 de filme, care documentează testele nucleare atmosferice. În ultimii 5 ani, au fost scanate aproximativ 4.200 de filmări, dintre care 750 au fost desecretizate, iar 64 au fost publicate, în ceea ce Sprigg numeşte ”Setul iniţial”.

Vezi VIDEO mai jos:

sursa: historia.ro

loading...

Facebook Comments