După atâta carne de miel și mâncăruri grele de sărbători doream să mănânc ceva ușor. Prietena mea mi-a recomandat deliciosul borș de ștevie și orez. Dacă știam că iese așa de bun renunțam la ciorba de miel. E ieftin și ușor de gătit

După atâta carne de miel și mâncăruri grele de sărbători doream să mănânc ceva ușor. Prietena mea mi-a recomandat deliciosul borș de ștevie și orez. Dacă știam că iese așa de bun renunțam la ciorba de miel. E ieftin și ușor de gătit

- in CULINAR
1480
Comentariile sunt închise pentru După atâta carne de miel și mâncăruri grele de sărbători doream să mănânc ceva ușor. Prietena mea mi-a recomandat deliciosul borș de ștevie și orez. Dacă știam că iese așa de bun renunțam la ciorba de miel. E ieftin și ușor de gătit
bors de stevie cu orezfoto: caietulcuretete.com

Borsul de stevie si orez este foarte gustos si plin de legume. Sarac in grasimi si calorii, dar bogat in antioxidanti si substante nutritive, borsul de stevie cu orez reprezinta o adevarata explozie de energie si vitamine. Pregatit foarte usor este adaptabil si pentru zilele de post, dar și pentru cele de după sarbatori, cand avem cu totii tendinta de a face excese culinare.

Stiti momentele acelea cand stai si te gandesti: ce Dumnezeu sa mai fac eu de mancare? Intrebi toti vecinii: voi ce mai gatiti, si toata lumea raspunde la fel? Dupa Paste simteam deja ca stomacul meu nu mai poate si ficatul tipa de la atatea oua, miel, salata beuf, prajituri etc. Vroiam ceva racoritor, hranitor, usor… si daca se poate nu prea scump, dar nu aveam nici-o idee.

Am mers la o prietena sa bem o ceafea impreuna si printre alte barfe mi-am luat inima in dinti si am intrebat-o si pe ea: auzi fata, tu ce mai gatesti acum dupa sarbatori? Si mi-a raspuns simplu: bors de stevie si orez. Si in timp ce imi raspundea mi-a si bagat sub nas o farfurie plina de bors de stevie aromat cu leustean. Cand am simtit mirosul parfumat de verdeata m-a luat imediat ameteala de placere iar papilele mele gustative pur si simplu au explodat. Am servit-o rece, cica asa e mai buna (si a avut dreptate). Tin sa zic ca am mancat de mi-au iesit ochii din cap.

I-am cerut reteta si doresc sa v-o impartasesc si voua:

Ingrediente necesare pentru borsul de stevie si orez

– 3 legaturi de stevie

– ½ legatura de leustean

– 2 morcovi medii

– 1 ardei gras

– 1 ceapa

– ½ radacina de telina

– 150 g orez

– 500 ml bors

– 3 linguri bulion

– 1 lingura de ulei

– 1- 1,5 l apa

Cum sa pregatesti borsul de stevie si orez

Intai de toate spala stevia si opareste-o putin in apa fierbinte. Taie marunt stevia, ceapa, morcovii, ardeiul, telina si leusteanul. Intr-o oala, toarna apa, uleiul si putina sare, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adauga ceapa, morcovul, ardeiul si telina.

Acopera cu un capac si lasa legumele la fiert, adaugand si putin bulion. Intre timp, spala orezul si lasa-l la inmuiat pentru cateva minute, apoi adauga-l impreuna cu stevia si borsul incalzit putin in prealabil peste legumele din oala. Lasa borsul la foc mic pana cand orezul a fiert. Cu cateva minute inainte de a lua cratita de pe foc, adauga leusteanul si se acopera oala cu un capac. Sursa: aktualnews.ro

Va dorim POFTA BUNA!

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments