Iti place BEREA? Dupa ce vei citi din ce e facuta berea in Danemarca, s-ar putea sa te razgandesti ! Oare cat de sanatoasa e?

Iti place BEREA? Dupa ce vei citi din ce e facuta berea in Danemarca, s-ar putea sa te razgandesti ! Oare cat de sanatoasa e?

- in BIZAR, CULINAR, DE ACTUALITATE, INEDIT, SOCANT, SOCIAL
1970
Comentariile sunt închise pentru Iti place BEREA? Dupa ce vei citi din ce e facuta berea in Danemarca, s-ar putea sa te razgandesti ! Oare cat de sanatoasa e?
bere din urina

Dupa ce in alt articol relatam faptul ca o bere fabricata in Australia foloseste un ingredient de-a dreptul scarbos, a venit randul alteia facuta in Danemarca cu o compozitie care iti taie pofta de bere pe loc sau te face curios sa incerci.

Un producător danez de bere folosește cei 50.000 de litri de urină colectați de la cel mai mare festival de muzică din nordul Europei pentru a produce o nouă marcă de bere, destinată băutorilor care nu se feresc să încerce ceva inedit, informează duminică Reuters.

Da ati citit bine, e vorba de urina transformata in bere.

Numită “Pisner” — un joc de cuvinte ce combină cuvântul “pilsner”, care definește un tip de bere, cu jargonul pentru urină — băutura nu conține de fapt dejecții umane ci este fabricată din orz provenind din culturi fertilizate cu urină umană utilizată în locul îngrășămintelor animale tradiționale sau ai celor fabricați.

“Când a apărut știrea că am început să producem Pisner, multă lume a crezut că filtrăm urina umană pentru a o pune direct în bere și am râs copios”, a mărturisit Henrik Vang, director executiv al fabricii de bere Norrebro Bryghus, citat de Agerpres.

Utilizarea, la o astfel de scară, a dejecțiilor umane pe post de fertilizator este o noutate, potrivit Consiliului de Agricultură și Alimentație din Danemarca, cel care a venit cu ideea a ceea ce ar putea deveni cea mai bună bere sustenabilă și la modă și care a numit acest concept “beercycling” (reciclarea berii).

“Dacă ar fi avut chiar și cel mai mic gust de urină aș fi pus-o jos, dar nici măcar nu se observă”, a spus Anders Sjögren, care a participat la Roskilde Music Festival în 2015, potrivit sursei citate.

Cei 50.000 de litri de urină colectați de la festival au contribuit la producerea unei cantități de orz de bere suficient pentru a fabrica circa 60.000 de sticle de Pisner.

sursa: digi24.ro

loading...

Facebook Comments