Un bărbat din Iași a găsit 2 bombe in grădină. Din una și-a făcut tasator de pământ și l-a folosit timp de 40 de ani. Pe al doilea la împrumutat vecinului să-și facă și el. Când încerca încerca să… sudeze bomba…

Un bărbat din Iași a găsit 2 bombe in grădină. Din una și-a făcut tasator de pământ și l-a folosit timp de 40 de ani. Pe al doilea la împrumutat vecinului să-și facă și el. Când încerca încerca să… sudeze bomba…

- in SOCANT
1163
Comentariile sunt închise pentru Un bărbat din Iași a găsit 2 bombe in grădină. Din una și-a făcut tasator de pământ și l-a folosit timp de 40 de ani. Pe al doilea la împrumutat vecinului să-și facă și el. Când încerca încerca să… sudeze bomba…
bombe

Scenariu incredibil la Iaşi. Doi bătrâni au fost condamnaţi după ce au mers cu o bombă din al Doilea Război Mondial la fierar. În timpul sudurii, proiectilul de artilerie, de provenienţă rusească, a explodat, iar fierarul a murit pe loc. Alte două persoane care se aflau în atelier au fost rănite.

Potrivit digi24.ro, Neculai Pipos, în vârstă de 70 de ani, şi Eugen Rotaru, de 61 de ani, au fost în primă fază cercetați și pentru omor în culpă, după ce un consătean de-al lor a murit, în 2015, în urma exploziei unui proiectil din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Deflagrația a avut loc în timp ce victima, care era fierar de meserie, încerca să… sudeze bomba.

Totul a început atunci când Neculai Pipos s-a mutat în localitatea Mânzăteşti. Era anul 1977. Tot atunci, bărbatul a găsit pe terenul lui două proiectile. Unul dintre acestea a fost transformat de Pipos în tasator de pământ. Pentru asta, bărbatul a introdus o țeavă metalică ogiva proiectilului. De atunci și până la tragedia din 2015, Pipos a folosit unealta improvizată din bombă la nenumărate activități agricole.

În tot acest timp, vecinul lui Pipos, Eugen Rotariu, a împrumutat de mai multe ori tasatorul improvizat. În 2015, i-a cerut însă vecinului său să îi dea lui cel de-al doilea proiectil, pe care Pipos îl ținea într-o magazie.

În cele aproape patru decenii, Eugen Rotariu, vecin de-al lui Pipos, a împrumutat şi el tasatorul improvizat. În aprilie 2015, ştiind că vecinul său ţinea cea de-a doua bombă într-o magazie, i-a cerut-o pentru a-și improviza propriul utilaj agricol.

După patru zile a mers la fierarul satului, Constantin Andrieş, care a fixat o bară de 1,2 metri în ogiva proiectilului și a încercat să o sudeze. Proiectilul a explodat însă și l-a omorât. Alte două persoane, inclusiv Rotariu, au fost rănite.

„Atelierul de fierărie a prezentat distrugeri provocate de explozie, geamuri sparte, plăcile de azbociment perforate în multiple locuri, un perete lateral prăbuşit, un scaun de metal fiind deformat, în interiorul atelierului fiind identificate 3 fragmente metalice din proiectil iar un altul în curtea unui vecin, la 10 metri de atelier“, au precizat judecătorii, citați de adevarul.ro.

Judecătorii din Iași au declarat că bărbații nu pot fi trași la răspundere pentru ucidere din culpă deoarece decizia de a suda bomba i-a aparținut fierarului. Sursa: digi24.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments