Află care este suprafața minimă de teren pentru care se ia subvenție de la APIA!

Află care este suprafața minimă de teren pentru care se ia subvenție de la APIA!

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, SOCIAL
1870
Comentariile sunt închise pentru Află care este suprafața minimă de teren pentru care se ia subvenție de la APIA!

APIA începe să plătească subvenție pentru cei care lucrează suprafețe mici de teren agricol și care își doresc să beneficieze de plățile directe din fonduri europene sau de la bugetul de stat.

Condițiile de eligibilitate pentru subvenția APIA prevăd ca beneficiarul să exploateze un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin 1 ha, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha

Hectar eligibil înseamnă suprafaţa agricolă utilizată pentru o activitate agricolă din cadrul unei exploataţii.

În ceea ce privește viile, livezile, culturile de hamei, pepinierele pomicole, pepinierele viticole, arbuşti fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 ha.

Fermierul trebuie să respecte condiţii agricole şi de mediu reglementate prin legislaţia naţională, pe toată suprafaţa agricolă a exploataţiei.

Beneficiarii plăţilor directe pot fi persoanele fizice şi/sau persoanele juridice care utilizează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, locatari sau altele asemenea. Deci, arendatorul, concedentul, locatorul şi/sau comodantul nu beneficiază de plăţi pentru terenul/animalele arendat(e), concesionat(e), închiriat(e) şi/sau împrumutat(e) spre folosinţă.

Cei care se încadrează în aceste condiții de eligibilitate nu pot solicita acești bani tot timpul anului, ci doar în perioada în care Agenția derulează campania anuală de depunere a cererii unice (de regulă, începe pe 1 martie).

Sursa:agrointel.ro

loading...

Facebook Comments