Președintele Academiei Române: “Cei care contrapun catedrala altor construcții (instituții) nu sunt creștini”

Președintele Academiei Române: “Cei care contrapun catedrala altor construcții (instituții) nu sunt creștini”

- in DE ACTUALITATE
1386
1
presedintele academiei

Construirea Catedralei Naționale încununează o întreagă lucrare a poporului român asupra lui însuși și ne așază în rând cu lumea, a declarat Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, într-un interviu pentru Ziarul Lumina. Pe de altă parte, el i-a criticat pe cei care nu sunt de acord cu această construcție, în detrimentul altora – precum spitalele – și i-a numit necreștini.

Președintele Academiei Române a fost întrebat dacă pot fi construite catedrala și școli și spitale în același timp, iar Ioan-Aurel Pop a răspuns că „denigrările și cârtirile acestea nu mă miră prea tare: toate marile construcții laice și religioase ale omenirii care ne încântă astăzi au fost contestate la vremea lor”.

„Cei care contrapun catedrala altor construcții (instituții) nu sunt creștini și nu știu că cea mai înaltă școală și cea mai trainică sănătate nu sunt cele ale trupului, ci ale sufletului. Vindecarea odraselor umane de ignoranța minții (întunecimea) și de bolile trupești (suferința fizică) nu se face numai în școlile instituționalizate de stat sau numai în spitalele slujite de medici, ci și în biserici”, a spus istoricul Ioan-Aurel Pop.

„Nu din pricina catedralei nu avem noi școli și spitale destule, ci din alte pricini. Ba, aș spune că nu lipsa de școli și spitale este necazul nostru cel mare acum, ci golirea lor de profesori, de elevi suficienți și de medici. Iar neștiința de carte, abandonul școlar, analfabetismul funcțional, plecarea medicilor și asistenților medicali peste mări și țări nu se datorează prea multor biserici și nici credinței prea arzătoare”, a adăugat președintele Academiei Române. Sursa: digi24.ro

loading...

Facebook Comments

1 Comment

 1. Dle I.A.Pop, degeaba esti presedinte al celui mai inalt for stiintific !
  Inclin sa cred ca a contat sprijinul politic in primul rand desi, am verificat, sunteti un bun istoric.
  Conceptiile sunt de propagandist nu de om al cunoasterii.
  Printre altele – de ce trebuie sa fii crestin ?
  Nu poti sa fii un om demn, cinstit daca esti ateu, musulman, ebraic, hindus etc !?
  Nu poti avea un psihic sanatos decat daca te inchini (majoritatea credinciosilor, mai ales crestini, atata stiu, n-au habar de Biblii si semnificatia marilor sarbatori-Craciunul si Pastele).

Comments are closed.