Șeful jandarmilor din Piață explică imaginile cu israelienii bătuți:

Șeful jandarmilor din Piață explică imaginile cu israelienii bătuți:

- in DE ACTUALITATE
844
Comentariile sunt închise pentru Șeful jandarmilor din Piață explică imaginile cu israelienii bătuți:
seful jandarmilor

Maiorul Laurențiu Cazan, care a coordonat activitatea jandarmilor în timpul protestului de vineri seară din Piața Victoriei, a vorbit despre cazul turiștilor israelieni agresați de forțele de ordine.

Vineri seară, turiștii israelieni au fost dați jos dintr-un taxi, puși la pământ de jandarmi și agresați.

Laurențiu Cazan spune că au acționat astfel pentru că aveau informații că huliganii fug din Piața Victoriei cu taxi-urile.

”Activitățile punctuale, precum cea cu israelienii, fac obiectul cercetării, sunt convins. Aici e vorba de o situație după ce s-a intervenit pentru restabilirea ordinii. Acolo era o zonă unde foarte multe persoane acționau asupra forțelor de ordine.

cetateni

Cei care acționau în zona respectivă au observat că atunci când ne-am dus cu efectivele, o parte foloseau taxi-urile pentru a pleca din zonă. Ca o măsură a noastră, pentru a-i identifica, a fost să verificăm zona cu taxi-urile.

Îmi asum tot ce s-a întâmplat în Piața Victoriei. Îmi cer scuze pentru cei care au suferit în mod gratuit în urma intervenției. Accept că e posibil să fi existat și asemenea cazuri”, a declarat Laurențiu Cazan la TVR.

„Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turişti israelieni nevinovaţi s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seară, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel către un restaurant din Bucureşti. Au fost opriţi, traşi afară din maşină şi, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de-a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”, a precizat Ambasada într-un comunicat. Sursa: TVR

loading...

Facebook Comments