Vi s-a întâmplat să încărcați greșit un telefon? Ce puteți face pentru a nu distruge bateria?

Vi s-a întâmplat să încărcați greșit un telefon? Ce puteți face pentru a nu distruge bateria?

- in DE ACTUALITATE, GENERALE, LIFESTYLE
4325
Comentariile sunt închise pentru Vi s-a întâmplat să încărcați greșit un telefon? Ce puteți face pentru a nu distruge bateria?

Sigur vi s-a întâmplat, măcar o dată, să rămâneți fără baterie la telefon, chiar atunci când aveați mai multă nevoie de el. V-ați gândit să preveniți o astfel de situație? Dacă nu, ar fi bine să știți că există câteva trucuri care ajută la menţinerea “vieţii” bateriei. Iată o parte dintre ele:

  1. Mobilul trebuie ţinut la încărcat în perioade scurte.  Nu-l lăsați să ajungă la 1% pentru ca apoi să îl țineți mai mult în priză. Bateriile din litiu se degradează în acest ritm şi, de aceea, se recomandă să fie ţinute la încărcat câte puţin, atunci când ați observat că au început să-şi piardă puterea.
  2. Mobilul nu trebuie lăsat la încărcat peste noapte.Din acelaşi motiv prezentat mai sus, e recomandat ca telefonul să nu stea atât de multe ore în priză. Bateria se suprasolicită dacă stă la încărcat un interval mare de timp.
  3. Mobilul nu trebuie încărcat până la 100%.Deși pare ciudat, e mai bine să-ţi laşi telefonul în priză puţin câte puţin, până ajunge treptat aproape de 100%. Astfel, bateria nu primeşte un şoc într-o singură sesiune de încărcare.

Sursa: a1.ro

loading...

Facebook Comments