ATENTIE! Amenzi mari pentru cei care nu declară la Fisc banii câștigați la pariuri

ATENTIE! Amenzi mari pentru cei care nu declară la Fisc banii câștigați la pariuri

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, NEWS, SOCIAL
1666
Comentariile sunt închise pentru ATENTIE! Amenzi mari pentru cei care nu declară la Fisc banii câștigați la pariuri

Amenzi mari pentru cei care nu declară banii câștigați la pariuri. Pariorii vor plăti bani mulți din buzunar, dacă nu declară la fisc sumele câștigate anul trecut din jocurile de noroc, până la data de 25 mai 2017.

Astfel, persoanele fizice care au realizat în 2016 venituri din jocuri de noroc sunt obligate să le declare la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) până la 25 mai 2017. Aceștia vor completa Formularul 200, care se poate procura fie direct de la agențiile ANAF, fie de pe Internet.

Obligația depunerii Declarației prin care organul fiscal va stabili impozitul aferent datorat revine și celor care au pariat online și au efectuat retrageri pe parcursul anului trecut.

De altfel, casele de pariuri online au avut obligația de a transmite jucătorilor o evidență a sumelor retrase pe parcursul anului trecut până pe 28 februarie 2017, informațiile referitoare la veniturile brute încasate de pariori fiind transmise, totodată, și celor de la Fisc.

Impozitarea câștigurilor din pariuri online

Concret, veniturile din jocuri de noroc de până în  66.750 de lei sunt impozitate cu o cotă de 1%. Cei care au realizat venituri din jocuri de noroc cuprinse între  66.751 şi 445.000 de lei vor fi impozitați cu suma de 667.5 lei + 16% pentru ceea ce depășește 66.750 lei, iar veniturile mai mari de 445.000 de lei se taxează cu 61.187,5 lei + 25% .

Pentru câştigurile obţinute la casele de pariuri sportive stradale (agenţii offline), impozitul este reţinut direct la sursă, în momentul în care jucătorul îşi ridică banii câştigaţi.

Cei care nu vor declara veniturile din pariuri prin nedepunerea formularului 200 până la 25 mai 2017 vor plăti cu amenzi cuprinse între 50 şi 500 lei, în funcție de câți bani au băgat în buzunare.

sursa: libertatea.ro

loading...

Facebook Comments