Câte zile munceste un român pentru a-si plati taxele catre stat

Câte zile munceste un român pentru a-si plati taxele catre stat

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, SOCIAL
1239
Comentariile sunt închise pentru Câte zile munceste un român pentru a-si plati taxele catre stat
impozite

Într-un clasament al tuturor dărilor la stat (impozite şi taxe), România se află pe poziţia a 8-a într-un clasament de zece ţări din Uniunea Europeană.

Potrivit clasamentului, francezii plătesc cele mai mari taxe din UE, deşi în ultimii 5 ani, belgienii plăteau cele mai mari contribuţii din Uniune, Anul acesta, Belgia a redus taxele, potrivit Mediafax.

Rata reală de impozitare în Franţa este de 57,53%, în Belgia 56,9% şi în Austria de 54,7%. Asta înseamnă că, în medie, un francez trebuie să muncească 210 zile, până pe 29 iulie, când termină de plătit taxele şi impozitele la stat şi poate începe agonisirea. De fapt, 29 iulie este cunoscută ca “ziua eliberatoare”.

taxe si impozite

Dintre ţările memebre ale Uniunii Europene, cea mai mică rată reală de impozitare este în Cipru (23,85%), în timp ce media europeană este de 44,96%, în scădere în ultimii şase ani.

În România, această rată este peste medie, anume 47,62%. Astfel un român trebuie să muncească 174 de zile până să scape de taxele şi impozitele datorate statului, mai arată acelaşi clasament.

sursa: romaniatv.net

loading...

Facebook Comments