Soldatul britanic de elită SAS, este eroul care s-a luptat de unul singur cu atentatorii din Nairobi. Gestul său a impresionat o lume întreagă

Soldatul britanic de elită SAS, este eroul care s-a luptat de unul singur cu atentatorii din Nairobi. Gestul său a impresionat o lume întreagă

- in EXTERNE
1494
Comentariile sunt închise pentru Soldatul britanic de elită SAS, este eroul care s-a luptat de unul singur cu atentatorii din Nairobi. Gestul său a impresionat o lume întreagă
soldat sas

Un soldat britanic de elită din Special Air Service (SAS) a devenit erou, după ce s-a luptat de unul singur cu autorii atacului terrorist din Nairobi. În urma tragediei din Kenya, bilanțul victimelor indică 21 morți și un număr neprecizat de răniți.

Bărbatul se afla în Kenya, unde antrena trupele speciale kenyene, când a avut loc atentatul comis de islamiștii somalezi shebab, scrie The Sun.

În imaginile surprinse în timpul atacului se observă cum soldatul se echipează și intră singur în hotelul unde se aflau teroriștii, înarmat cu o pușcă de asalt Colt Canada C8, cu un pistol Glock și un pumnal, pregătit să elibereze ostaticii.

soldat sas1

Potrivit The Sun, bărbatul a coordonat și operațiunea de salvare a victimelor, alături de autoritățile locale. “Antrena soldații din forțele special locale când atacul s-a declanșat, iar el a intrat singur pentru a salva ostaticii. A și tras cu arma din dotare și fără nicio îndoială gloanțele sale nu și-au ratat țintele.

Un soldat SAS nu ratează. Nu este niciun dubiu că implicarea sa a salvat multe vieți”, a declarat o sursă din cadrul operațiunilor de salvare.

“A ajutat și la evacuarea răniților, apoi a intrat și după ceilalți. A fost un haos de nedescris, dar el s-a remarcat prin vitejie. A fost extrem de curajos”, a declarat și Lucy Njeri.

Se crede că eroul a servit în mai multe misiuni din Irak și Afganistan și a fost un expert în luptă împotriva terorismului.

Potrivit preşedintelui, atacul, declanşat marţi în jurul orei locale 15:00 (12:00 GMT), s-a soldat cu 14 morţi şi un număr neprecizat de răniţi. Sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments