La Bacău, o fabrică face locuințe din lemn pe „bandă rulantă”! O casă se asamblează in mai puțin de o zi!

La Bacău, o fabrică face locuințe din lemn pe „bandă rulantă”! O casă se asamblează in mai puțin de o zi!

- in DE ACTUALITATE, GENERALE, LIFESTYLE
2179
Comentariile sunt închise pentru La Bacău, o fabrică face locuințe din lemn pe „bandă rulantă”! O casă se asamblează in mai puțin de o zi!

Câțiva muncitori fac o casă în doar 12 ore de muncă. Casele care se asamblează într-o zi se construiesc la Moinești, oraș aflat la 40 de km de Bacău. O mică fabrică în care lucrează 50 de oameni, tâmplari de meserie, prelucrează si montează lemnul adus din Germania.

Costica Cernat a fost primul angajat, dar numărul tâmplarilor a crescut de la an la an.

Unii tratează lemnul contra mucegaiului si al insectelor, alții taie la milimetru bucățile de lemn. Fiecare parte se îmbină perfect cu o alta.

Locuințele din lemn merg la export. Cele mai multe în Franța. Străinii știu care sunt avantajele unor astfel de case: iarna sunt călduroase si vara răcoroase. Facturile la căldura sunt mici. Lemnul tratat conferă rezistență în timp.

Creierul afacerii este Răzvan Cazacu. Are 40 de ani si e avocat de meserie. A furat meseria de la străini. I-a spionat, a făcut poze in fabricile lor, iar apoi a construit in Romania utilaje identice.

Acum, vrea să le construiască românilor case de lemn. Pentru început face practică pe propria locuință: o construcție hi-tec.

Sursa: observator.tv

 

loading...

Facebook Comments