REȚETA bună de păstrat! E rețeta de MICI de pe vremea bunicilor! Cea mai bună dintre toate!

REȚETA bună de păstrat! E rețeta de MICI de pe vremea bunicilor! Cea mai bună dintre toate!

- in GENERALE, LIFESTYLE, SOCIAL
2694
Comentariile sunt închise pentru REȚETA bună de păstrat! E rețeta de MICI de pe vremea bunicilor! Cea mai bună dintre toate!
mici

Cea mai veche rețetă românească de mici a fost testată de mulți gurmanzi. Poți face mici de casă, așa cum o făceau strămoșii noștri. E atât de simplu!

Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 15 min
INGREDIENTE

– 500 g carne tocată ( mix vită, porc, chiar și oaie)
– 200 ml zeamă de oase de vită
– 3 căței de usturoi
– 1/2 linguriță de bicarbonat
– Condimente (cantitatea o stabilești după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin

PREPARARE
1. Carnea este deja tocată se mai dă o dată printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase.
2. Adaugă condimentele și amestecă energic. Adaugă usturoiul, amestecă din nou energic. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți gusta pentru a potrivi aromele.
3. Cel mai important lucru. Nu pune micii imediat pe grătar! Formează-i și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine carnea de condimente.
4. pentru o crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, pentru a nu deveni fazi și uscați!

Sursa: andreilaslau.ro

loading...

Facebook Comments