Tânărul Norbert Debrecsenyi este din Fântânița. Anul trecut a avut ideea să se apuce de cultivat în grădina proprie. Ei bine, ce pune este pur si simplu incredibil! Nimeni nu a mai văzut așa ceva

Tânărul Norbert Debrecsenyi este din Fântânița. Anul trecut a avut ideea să se apuce de cultivat în grădina proprie. Ei bine, ce pune este pur si simplu incredibil! Nimeni nu a mai văzut așa ceva

- in INEDIT
1101
Comentariile sunt închise pentru Tânărul Norbert Debrecsenyi este din Fântânița. Anul trecut a avut ideea să se apuce de cultivat în grădina proprie. Ei bine, ce pune este pur si simplu incredibil! Nimeni nu a mai văzut așa ceva
dovleac urias

Un tânăr din Bistrița cultivă dovleci de 60 de kilograme, pornind o afacere profitabilă împreună cu părinții săi.

Cultivarea dovlecilor uriași începe să își facă loc în culturile agriculturilor, iar un tânăr din Bistrița-Năsăud și-a dat seama că aceasta poate deveni o afacere profitabilă.

Tânărul Norbert Debrecsenyi este din Fântănița și împreună cu părinții a început să cultive de anul trecut cel mai mare soi de dovlecei, Atlantic Giant, pe o suprafață de 500 de metri pătrați, iar acum roadele sunt pe măsură.

Dovlecii destinați exclusiv furajării animalelor au crescut până la 60 de kilograme, de 10 ori mai mult decât un soi obișnuit.

„Anul trecut am cumpărat semințe de dovleac de la cineva din județul Sibiu și i-am semănat, iar acesta este al doilea an în care s-au făcut la fel de mari. Dovlecii sunt destinați pentru furaje, nu merg deloc pentru alimentația umană pentru că nu sunt așa de dulci”, a mărturisit Norbert.

Dovlecii uriași se plantează în luna aprilie și sunt gata de cules între septembrie și octombrie, iar procesul este asemănător oricărei culturii agricole.

„Noi nu facem nimic special, arăm, discuim, semănăm și îi prășim, nu facem nimic în plus. Plantăm dovlecii la final de aprilie și îi recoltăm în septembrie și în octombrie” a spus tânărul cultivator.

Dovlecii uriași au fost descoperiți din întâmplare de Norbert pe internet în timp ce căuta să cultive ceva nou, iar acum el este cel care vinde sămânța la prețul de 20 de lei pentru 60 de semințe.

„M-am uitat pe internet, am găsit acest soi și am făcut comanda de semințe. Pot să spun că mai devreme m-a sunat cineva din Cluj care ar fi vrut să cumpere doi dovleci, dar care s-a hotărât să vină personal la mine după semințe”, a adăugat Norbert Debrecsenyi. Sursa: libertatea.ro

dovleac urias

 

 

 

 

loading...

Facebook Comments