„Testamentul” celei mai bătrâne mame din România lăsat fiicei ei. „Nu ai voie să….”

„Testamentul” celei mai bătrâne mame din România lăsat fiicei ei. „Nu ai voie să….”

- in EDUCATIE SI CULTURA, LIFESTYLE, MONDEN, SOCIAL
1836
Comentariile sunt închise pentru „Testamentul” celei mai bătrâne mame din România lăsat fiicei ei. „Nu ai voie să….”

Cea mai bătrână mamă din lume, Adriana Iliescu, are idei preconcepute și este foarte strictă atunci când vine vorba despre educația fiicei sale.

Mai mult, „doamna profesoara” i-a creionat deja adolescența fiicei sale scrie romaniatv.ro În 2005, Adriana Iliescu a adus pe lume o fetiță, la vârsta de 62 de ani, după o inseminare artificală, scrie cyd.ro.

Ea a născut în condiții optime, iar Eliza a primit nota zece la naștere. Gestul profesoarei de a deveni mamă la o vârstă atât de înaintată a fost îndelung criticat de o țară întreagă. Au trecut zece ani de atunci, iar cele două – mamă și fiică – au o relație extraordinară și au grijă una de cealaltă.

Are idei stricte Eliza are note excelente la școală și adoră să citească. Conștientă că ar putea muri oricând, Adriana Iliescu și-a învățat deja fiica să aibă singură grijă de ea. Potrivit vârstei sale, femeia, de meserie profesor universitar, este foarte strictă și are idei preconcepute atunci când vine vorba de educația și viitorul fiicei sale. Drama din clubul Colectiv, în care și-au pierdut viața 60 de persoane, au făcut-o pe „doamna profesoara” să fie și mai strictă.

Știe deja cum va arată viitorul fiicei sale Ajunsă deja la vârsta de 11 ani, Eliza pășește cu pași repezi spre adolescentă. Mama ei are de gând să mai trăiască mult timp de acum încolo și să îi vegheze pașii: „Nu îmi voi lăsa fiica în club, nu are ce să caute, nu e de nasul ei. Acolo îți poate pune cineva ceva în băutură, este un loc al pierzaniei, al dezmățului. Eliza va merge la vals, la dansuri de societate.

După ce va deveni majoră va putea avea un prieten, însă, dacă am să mai fiu atunci, va trebui să îl cunosc și să îmi dau acordul. Așa am fost crescută eu și așa vreau să trăiască și ea. De aceea nici nu o învăț cu telefon, cu calculator.

Un copil trebuie să crească printre cărți, nu printre jocuri violente, care nu îți dezvoltă cu nimic inteligența, personalitatea. Poftim, iată ce s-a întâmplat în clubul Colectiv. Ce căuta acolo un copil de clasa a noua, la ora 23, când ar trebui să fie acasă, în pijamale, citind câteva pagini înainte de culcare?”, a declarat cea mai bătrână mamă din România.

sursa: afluonline.ro

loading...

Facebook Comments