Drama unei mame care tocmai şi-a îngropat copilul: statul îi ia înapoi ajutorul social pentru că a strâns bani să-şi ajute fiica grav bolnavă

Drama unei mame care tocmai şi-a îngropat copilul: statul îi ia înapoi ajutorul social pentru că a strâns bani să-şi ajute fiica grav bolnavă

- in DE ACTUALITATE, SOCIAL
1431
Comentariile sunt închise pentru Drama unei mame care tocmai şi-a îngropat copilul: statul îi ia înapoi ajutorul social pentru că a strâns bani să-şi ajute fiica grav bolnavă
Daniela Mihali. Sursa foto: RomaniaTV.net

O femeie din Maramureș  a devenit datoare statului cu banii primiţi anul trecut ca ajutor social. Motivul? Avea în cont mai mulţi bani decât prevede legea, dar aceşti bani erau strânşi pentru tratamentul fiicei sale, grav bolnave care, între timp, a murit.

Statul vrea banii înapoi cu toate că banii pe care îi avea femeia erau împrumutați de la rude pentru a-și ajuta fiica, grav bolnavă. Copilul a murit, însă mama n-a scăpat de datoria pe care o are la neînduplecatul stat românesc, scrie greatnews.ro.

În 2015, Daniela Mihali a primit alocație de susținere familială în valoare de 204 lei pe lunar. Camera de Conturi Maramureș a descoperit însă, la sfârșitul anului trecut, că femeia avea un depozit bancar de aproximativ 6.000 lei, dublu față de plafonul prevăzut de legea drepturilor sociale.

„Indiferent că vorbim de ajutoare de încălzire, ajutoare sociale sau alocații de susținere a familiei, asistaţii nu au dreptul sau nu au voie să dețină depozite bancare mai mari de 3.000 de lei”, spune Ovidiu Morar, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Maramureș, citat de Digi 24.

Banii din contul femeii erau adunați de la rude pentru tratamentul fetei sale, care a murit în luna octombrie, din cauza unor complicații ale bolii de care suferea.

„Frații, surorile, cumnații, cunoștințele. Mi-au trimis bani, i-am depus în cont ca să am pentru fată. Eu am reînnoit dosarul, dar nu mi s-a atras atenția că, dacă depășesc suma de 3.000, nu am drepturi”, a precizat femeia, care acum trebuie să dea înapoi aproape 2.500 de lei statului român.

Această este doar unul dintre numeroasele episoade absurde ale relației dintre cetățeni și autoritățile române.

Sursa: greatnews.ro

loading...

Facebook Comments