Conflictul dintre români şi maghiari escaladează: Drapelul Ungariei, ARS înaintea unui meci de baschet

Conflictul dintre români şi maghiari escaladează: Drapelul Ungariei, ARS înaintea unui meci de baschet

- in DE ACTUALITATE, NEWS
1085
Comentariile sunt închise pentru Conflictul dintre români şi maghiari escaladează: Drapelul Ungariei, ARS înaintea unui meci de baschet
steag

Conflictul dintre români şi maghiari escaladează. Filmuleţul apărut pe internet, cu o vânzătoare de la Kaufland din secuime care nu a vrut să servească un bărbat care a vorbit în limba română, a fost doar începutul.

Acum a venit şi reversul medaliei. Zeci de fani români au incendiat un drapel al Ungariei, înaintea meciului de la Eurobasket dintre cele două naționale. Câteva zeci de fani români, adunaţi în apropierea intrărilor în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, au pus în mijlocul lor un drapel al Ungariei, căruia i-au dat foc, în timp ce scandau “Hai România”.

jandarmi drapel

Jandarmii au intervenit şi au calmat spiritele, câţiva fani fiind scoşi din mullţime pentru a fi legitimaţi. România a fost învinsă la baschet, de Ungaria, și a părăsit competiția.

drapel

Purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj, Marius Ardelean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu a fost identificată persoana care a dat foc steagului Ungariei.

Pe parcursul jocului, grupul de suporteri români a scandat “Ţinutul Secuiesc, pământ românesc” şi a cântat “Treceţi batalioane române Carpaţii”, iar suporterii maghiari au scandat “Ria, Ria, Hungaria”.

sursa: stiripesurse.ro

loading...

Facebook Comments