Lansarea Campaniei Naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!”

Lansarea Campaniei Naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!”

- in NEWS
1615
Comentariile sunt închise pentru Lansarea Campaniei Naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!”
campania informare

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu mai multe instituții publice, lansează marţi, 8 mai, Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”, ediția 2018.

Campania își propune informarea cetățenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara granițelor României și urmărește:

informarea eficientă a cetăţenilor români cu privire la drepturile şi responsabilităţile pe care le au în ţările în care intenţionează să muncească, să studieze şi/sau să locuiască, inclusiv la drepturile sociale (beneficii sociale şi servicii sociale) specifice fiecărui stat în parte;

informare cu privire la accesul românilor din străinătate pe piaţa muncii, o mai bună cunoaştere a cadrului legislativ specific din statul-gazdă, a condiţiilor de siguranţă la locul de muncă, a garanţiilor, condiţiilor contractuale, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor care decurg din acestea cu privire la locul de muncă;

informarea cetăţenilor români cu privire la serviciile de asistenţă consulară şi la canalele de informare;

conştientizarea pericolului la care se expun persoanele singure, femeile şi copiii, şi a pericolului de a deveni victime ale reţelelor transnaţionale de trafic de persoane;

modul corect de accesare a locurilor de muncă;

creşterea gradului de conştientizare a cetăţenilor români care doresc să plece în străinătate cu privire la importanţa menţinerii comunicării constante şi frecvente cu membrii familiei rămaşi în ţară.

Proiectul se va derula în două etape, prima în lunile mai-iunie, destinată tinerilor, iar a doua în perioada septembrie-octombrie, destinată persoanelor adulte. Campania se va desfășura la nivelul celor 41 de județe ale României.

Instituţiile partenere ale Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în desfăşurarea campaniei menţionate sunt: Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane.

La evenimentul de lansare care va avea loc la Palatul Victoria, în sala Transilvania, începând cu ora 12.00 vor participa Prim-ministrul României, Vasilica-Viorica Dăncilă, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, ministrul educației naționale, Valentin Popa, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, ministrul tineretului și sportului, Ioana Bran, secretarul de stat, Daniela Barbu, de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, secretarul de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Aurelia Grațiela Drăghici, Primarul Municipiului București, Gabriela Firea, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, Gabriela Coman, și directorul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, Maximilian-Axel Nicolae.

Atașat aveți itinerarul deplasărilor care se vor efectua în cadrul proiectului, precum și broșura Campaniei.

Broșură – Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”

Itinerar – Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments