ALERTĂ MEDICALĂ ! Cei născuți înainte de anii 1990, trebuie să-și facă urgent anumite analize

ALERTĂ MEDICALĂ ! Cei născuți înainte de anii 1990, trebuie să-și facă urgent anumite analize

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, LIFESTYLE, SANATATE, SOCANT, SOCIAL, UTILE
1921
Comentariile sunt închise pentru ALERTĂ MEDICALĂ ! Cei născuți înainte de anii 1990, trebuie să-și facă urgent anumite analize
streinu cercel

O serie de declarații alarmante i-a pus pe jar pe toți românii născuți înainte de anul 1990. Acestea sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât vin din partea șefului Institutului Matei Blaș din București, profesorul doctor Adrian Streinu Cercel.

„Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze de hepatita B, hepatita C și HIV pentru că înainte de acest an nu existau seringi de unică folosință și cine a făcut injecții sau transfuzii ar fi putut fi infectat cu unul dintre aceste virusuri”, a fost declarația îngrijorătoare a prof. dr. Streinu Cercel, potrivit doctorulzilei.ro.

Ministerul Sănătății a efectuat un studiu care a arătat că au fost făcute 37.500 de teste în rândul populației care prezentau factori de risc pentru aceste infecții.

„În ceea ce privește nivelul de cunoștințe și atitudinile românilor vis-a-vis de cele trei virusuri (HepB, HepC si HIV), există în continuare un număr foarte mare de persoane care nu identifică în mod corect căile de transmitere ale acestor boli, nu au o percepție corectă a riscului propriu de îmbolnavire și tind să adopte atitudini nepotrivite față de persoanele infectate cu virusurile hepatice B/C sau HIV.

De asemenea, faptul că mai mult de 80% dintre români nu s-au testat niciodată pentru HIV arată faptul că publicul general nu conștientizează importanța prevenției în cazul bolilor asimptomatice”, a adăugat Streinu Cercel.

loading...

Facebook Comments