Ce se întâmplă dacă folosesti medicamente expirate ?

Ce se întâmplă dacă folosesti medicamente expirate ?

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, LIFESTYLE, SANATATE, SOCIAL, STIINTA, UTILE
1176
Comentariile sunt închise pentru Ce se întâmplă dacă folosesti medicamente expirate ?
medicamente expirate

  Ai luat vreodata medicamente expirate? Te doare capul în miezul nopții și te repezi la dulapul cu medicamente, unde descoperi că tot ce mai ai este o aspirină. Îți cade sub ochi data expirării: în urmă cu 2 ani.  Ce faci, iei aspirina, deși ești convins că faci o greșeală, sau pur și simplu continui să suferi de durerea de cap?

Adevărul despre medicamentele homeopatice. Cum îți pun VIAȚA în pericol?

Este o problema reală, și cei mai mulți aleg să ia pastila, sperând să nu fie ei cazul rarissim în care pot surveni complicații.

Ei bine, nu e o greșeală, indiferent cât de straniu vi se pare. Un studiu publicat de Jurnalul american de Farmacologie scoate la iveală informații surpinzătoare. Data expirării înscrisă pe cutia de medicamente este doar data pentru care producătorul garantează efectul deplin și siguranța medicamentului. Cele mai multe date referitoare la data expirării au fost sintetizate de Departamentul pentru Sănătate și Alimentație al SUA, la cererea Armatei americane.

Deoarece aveau cantități enorme de medicamente, iar cheltuielile erau considerabile, șefii US Army au dorit să știe dacă faptul că înnoiau stocurile odată la câțiva ani este o decizie fundamentată.

Ceea ce au descoperit din studiu este de 90% din mai mult de 100 de medicamente, atat cele pe bază de prescriptie medicala, dar și restul substanțelor au fost perfecte pentru administrare chiar și la 15 ani de la data expirării.

O excepție face tetraciclina, dar aici există o controversă printre cercetători. Excluzând nitroglicerina, insulina și antibioticele lichide, cele mai multe medicamente sunt eficiente pe o lungă durată, ca și cele testate de către US Army.

Plasarea într-un loc răcoros, cum ar fi un frigider, va menține puterea unui medicament timp de mai mulți ani. Se ridică deci o întrebare: este data de expirare un truc de marketing? Putem crede astfel, dar mai avem varianta că producătorii vor să fie siguri că obținem ce am plătit. sursa: vremeanoua.ro

loading...

Facebook Comments