Premieră medicală în Portugalia. A fost realizat primul implant de inima artificiala la un pacient de 64 de ani

Premieră medicală în Portugalia. A fost realizat primul implant de inima artificiala la un pacient de 64 de ani

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, SANATATE, STIINTA
1445
Comentariile sunt închise pentru Premieră medicală în Portugalia. A fost realizat primul implant de inima artificiala la un pacient de 64 de ani
inima artificiala

Premieră medicală în Portugalia. A fost realizat primul implant de inima artificiala la un pacient de 64 de ani.

 

Tehnologia de ultimă generaţie înregistrează succese în tot mai multe domenii de activitate. Medicina, însă, rămâne o prioritate. În Portugalia, o echipă de medici a reuşit primul implant de inimă artificială în această ţară.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 64 de ani, cu o afecţiune renală severă, nu putea să primească un transplant de inima de la un donator. Până la operaţie, el avea un stimulator cardiac. Medicul Jose Fragata spune că în astfel de cazuri se administrează o medicaţie specială pentru a preveni respingerea organului transplantat, însă aceste medicamente provoacă leziuni renale.

Operaţia a durat trei ore şi a fost efectuată în colaborare cu medicii unui spital din Leipzig. Medicul Jose Fragata spune că pacientul său se simte bine şi a primit deja vizitatori.

Această intervenţie chirurgicală a fost o premieră pentru Portugalia, însă în alte ţări, procedura nu mai este de mult o noutate. În Spania, de exemplu, au fost 20 de cazuri, iar în întreaga lume, până acum, s-au înregistrat 1200 de astfel de operaţii.

Medicii spun că implantul artificial de inimă este un pas important spre o viaţă normală şi activă.

sursa: tvr.ro

loading...

Facebook Comments