Să-i facem cunoscută povestea în toată țara: Alex este tânărul care îi duce gratuit la spital pe bolnavii care nu pot plăti o mașină: ”Nu mi-a venit să cred prima dată… E un înger pentru mine”

Să-i facem cunoscută povestea în toată țara: Alex este tânărul care îi duce gratuit la spital pe bolnavii care nu pot plăti o mașină: ”Nu mi-a venit să cred prima dată… E un înger pentru mine”

- in SANATATE
1135
Comentariile sunt închise pentru Să-i facem cunoscută povestea în toată țara: Alex este tânărul care îi duce gratuit la spital pe bolnavii care nu pot plăti o mașină: ”Nu mi-a venit să cred prima dată… E un înger pentru mine”
taxi gratis

Printre cei preocupaţi să se îmbogăţească rapid sau cei mult prea ocupaţi cu problemele personale ies la iveală persoane care trăiesc pentru a face bine altora.

Este şi cazul unui tânăr care, de câţiva ani, le asigură gratuit transportul bolnavilor care nu au cum să ajungă la spital. Peste 200 de pacienţi s-au bucurat până acum de acest ajutor.

În 2012, pe când era încă student, Alex Bobes trebuia să îşi ducă la spital mama grav bolnavă. Nu avea bani, iar taximetriştii nu s-au arătat dispuşi să facă acte de caritate. Atunci şi-a dat seama câţi oameni neputinciosi – bolnavi şi săraci – au nevoie de sprijin. Un an mai târziu a făcut primul transport gratuit cu maşina lui.

Au trecut 5 ani de când ”taxi gratis” a prins viaţă, timp în care Alex a ajutat peste 200 de bolnavi. Unul dintre ei este Daniel, un bărbat care suferă de paraplegie spastică şi care locuieşte în Buftea.

”Nu mi-a venit să cred prima dată… E un înger pentru mine”, spune Daniel.

”Greutățile lor sunt mai mari decât ce pot avea eu acum”, spune Alex.

După acelaşi principiu, de a face bine fără a aştepta ceva în schimb, se ghidează şi câţiva tineri din Cluj, care au dezvoltat în ultimii ani ”beard brothers and sisterhood” – o asociaţie care ajută bolnavii să ajungă la spital sau să îşi facă piaţa. Mai mult, tot ei au renovat locuinţe şi chiar unităţi de învăţământ.

Pe de altă parte, alţii ştiu că transportul bolnavilor poate fi o afacere profitabilă.

Internetul este plin de oferte pentru pacienţii care au nevoie de transport. Evident, contra-cost. În Bucureşti, tarifele trec de 100 de lei pentru un singur drum, iar dacă aveţi nevoie în provincie, preţul creşte direct roportional cu numărul de km. Şi dacă locuiţi într-un bloc fără lift mai scoateţi din buzunar câte 10 lei pentru fiecare etaj urcat.

Cei aflaţi în nevoie pot opta şi pentru transportul cu o ambulantă de stat, însă dacă nu au o urgenţă medicală pot aştepta ore întregi. Sursa: stirileprotv.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments