Uite ce se întâmplă dacă bei cafea pe stomacul gol

Uite ce se întâmplă dacă bei cafea pe stomacul gol

- in SANATATE, UTILE
1747
Comentariile sunt închise pentru Uite ce se întâmplă dacă bei cafea pe stomacul gol
cafea

Acest lucru reprezintă un şoc imens pentru întregul organism după cum subliniază unii dintre specialişti. O ceaşcă de cafea pe stomacul gol stimulează secreţia acidului clorhidric al sistemului digestiv.

Persoanele care suferă de gastrita pot simţi asta foarte repede. Chiar şi persoanele cu un stomac perfect sănătos nu sunt ferite, deoarece acidul clorhidric este folosit de organism pentru descompunerea alimentelor.

Nu are ce să digere

În cazul în care cantitatea acestui acid este redusă, atunci veţi întâmpina dificultăţi când veţi servi o masă bogată în proteine, deoarece acestea vor fi greu de descompus. Aşadar, o ceaşcă de cafea pe stomacul gol va stimula secreţia acidului clorhidric exact atunci când nu este nevoie, cauzând apariţia ulcerului, întrucât stomacul nu are ce să digere.

Tocmai de aceea este indicat să se consume după masa de dimineaţă, asta pentru a stimula digestia. Proteinele care rămân intacte în organism pot cauza numeroase probleme de sănătate, cum ar fi balonarea, boala inflamatorie a intestinului şi în cel mai rău caz, cancer de colon. Prin urmare, cafeaua ar trebui să fie băută la o oră după ce v-aţi trezit şi după ce aţi mâncat cel puţin o felie de pâine.

Mai multe pe evz.ro

loading...

Facebook Comments