Comunicat de presă. Ajutor financiar pentru familiile victimelor din accidentul din Cehia

Comunicat de presă. Ajutor financiar pentru familiile victimelor din accidentul din Cehia

- in SOCIAL
1044
Comentariile sunt închise pentru Comunicat de presă. Ajutor financiar pentru familiile victimelor din accidentul din Cehia
romanii-de-pretutindeni

Familiile celor cinci persoane decedate în explozia produsă în data de 22 martie a.c. la uzina din Kralupy nad Vltavou din Republica Cehă vor primi un ajutor financiar de urgență din partea statului român.

Ca urmare a demersurilor Guvernului României și a dialogului constant susținut de ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, în ședința de Guvern de azi, 29 martie a.c., s-a decis acordarea sumei de 225.000 RON rudelor celor cinci cetățeni români care au decedat ca urmare a tragicului incident.

Astfel, fiecare familie va primi un ajutor financiar în valoare de 45.000 RON.

Vreau să mulțumesc atât doamnei prim-ministru, Vasilica-Viorica Dăncilă, cât și colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Finanțelor, pentru susținerea pe care ne-au oferit-o în sprijinirea acestui caz. Bineînțeles, nimic nu poate compensa pierderile suferite de aceste familii, însă putem și trebuie să le fim alături în orice mod posibil. Mă bucur să văd că demersurile noastre se concretizează și, totodată, vreau să subliniez că ne-am propus să intensificăm campaniile de informare atât în interiorul țării, cât și în afara acesteia. Dorim ca cetățenii noștri să fie echipați cu toate informațiile necesare în momentul în care decid să plece în străinătate, de la drepturile ce le revin până la detalii despre cum se pot proteja sau asigura, pe ei și pe rudele de acasă, în eventuale situații de urgență”, a declarat ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.

Ministrul Intotero a efectuat, în perioada 23-24 martie, o vizită de urgență în Cehia, ca urmare a accidentului. În cadrul vizitei, ministrul a avut discuții cu directorul uzinei din Kralupy nad Vltavou, cu reprezentanții firmei care îi angajase pe cei cinci muncitori români, precum și cu membrii familiilor cu rude implicate în accident. Sursa: mprp.gov.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments