Elevii NU VOR PRIMI MASĂ CALDĂ în școli. Aleșii din Comisia de Învăţământ AU RESPINS proiectul fostului Guvern

Elevii NU VOR PRIMI MASĂ CALDĂ în școli. Aleșii din Comisia de Învăţământ AU RESPINS proiectul fostului Guvern

- in CULINAR, DE ACTUALITATE, EDUCATIE SI CULTURA, NEWS, POLITICA, SOCIAL
1234
Comentariile sunt închise pentru Elevii NU VOR PRIMI MASĂ CALDĂ în școli. Aleșii din Comisia de Învăţământ AU RESPINS proiectul fostului Guvern
mancare calda

Elevii nu vor primi o masă caldă la şcoală, aşa cum îşi doresc părinţii din România de câţiva ani buni. Cel puţin asta este decizia care s-a luat în Camera Deputaţilor pentru proiectul care prevedea ca fiecare şcoala să le pună la dispoziţie elevilor o porţie de mâncare caldă, în valoare de zece lei.

Este un proiect pe care Guvernul actual a recunoscut că nu îl susţine. Nu ar fi suficienţi bani. În plus, actuala guvernare spune că programul pilot nu a funcţionat.

Acesta trebuia să fie implementat în 50 şcoli, din toată ţara şi să aibă peste 50 de mii de beneficiari elevi. Fiecare elev rebuia să primească un meniu, în valoare de 10 lei.

Nu s-a întâmplat aşa, din păcate. Iar motivele eşecului au fost diverse. Unele şcoli nu au infrastructura necesară, altele au avut probleme la licitaţie.

Cu toate astea, reprezentanţii Ministerului Educaţiei speră ca măcar jumătate din şcoli să reuşească să ofere o masă de prânz copiilor până la sfârşitul anului.

Si chiar daca parlamentarii din Comisia de invatamant nu au fost astăzi de acord cu proiectul, vor continua să insiste cu această idee.

Proiectul va ajunge la Senat, vor decizional.

sursa: observator.tv

loading...

Facebook Comments