Propunere legislativă. Modificarea vârstei la care se pot pensiona femeile

Propunere legislativă. Modificarea vârstei la care se pot pensiona femeile

- in SOCIAL
1095
Comentariile sunt închise pentru Propunere legislativă. Modificarea vârstei la care se pot pensiona femeile

O Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art. 53 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, ce a fost înregistrată de curând la Senat pentru dezbatere, urmărește modificarea vârstei la care se pot pensiona femeile. Pentru a se putea aplica, proiectul de lege are nevoie de votul celor două camere ale Parlamentului, de promulgare prin decret prezidențial și de publicare în Monitorul Oficial.

capture pensii femei

Proiectul de act normativ urmărește acordarea posibilității femeilor de a amâna momentul ieșirii la pensie. Concret, potrivit propunerii, femeile vor avea posibilitatea de a extinde, la cerere, vârsta de pensionare până la 65 de ani, adică vor putea ieși la pensie cu doi ani mai târziu decât în prezent.

Astfel, după adoptarea acestei măsuri, vârstele standard de pensionare nu vor mai fi diferite pentru femei și bărbați, ci acestea se vor egaliza, iar ieșirea la pensie s-ar putea face la aceeași vârstă, indiferent de sex. În prezent, Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede că vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și 63 de ani pentru femei.

Atenţie! Prevederile proiectului legislativ NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat de către președintele României şi publicat în Monitorul Oficial. Sursa: avocatnet.ro

Un alt proiect de act normativ trimis pentru promulgare la Președinție vizează vârsta de pensionare a medicilor și stabilește ca aceștia să se poată pensiona, indiferent de sex, la vârsta de 67 de ani.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici

loading...

Facebook Comments