Două eleve din Constanța au impresionat NASA. Proiectul adolescentelor din România care i-a uimit pe cercetătorii agenției spațiale

Două eleve din Constanța au impresionat NASA. Proiectul adolescentelor din România care i-a uimit pe cercetătorii agenției spațiale

- in STIINTA
2232
Comentariile sunt închise pentru Două eleve din Constanța au impresionat NASA. Proiectul adolescentelor din România care i-a uimit pe cercetătorii agenției spațiale
Bianca-Cosma-si-Maria-Constantinfoto: constantadeazi.ro

Bianca Maria Cosma şi Mihaela Constantinescu sunt cele două eleve ale liceului „Ovidius” din Constanța, care au câștigat un concurs internațional organizat de NASA.

Organizatorii competiţiei NASA Space Settlement Design Contest au anunţat câştigătorii de anul acesta, iar marele premiu vine din nou la Constanţa. Acesta a fost câştigat de o echipă formată din două eleve ale Liceului Teoretic „Ovidius”. Astfel, Liceul Teoretic „Ovidius” devine singurul liceu din lume care câștigă marele premiu de două ori în istoria competiției şi premiul special pentru cea mai bună lucrare științifică „NSS Bruce M. Clark, Jr. Memorial Space Settlement Award”, informeaza cugetliber.ro

liceul Ovidius
foto: cugetliber.ro

La competiția de anul acesta, organizată de NASA, au participat în jur de 10.000 de elevi din peste 20 de țări, cu aproximativ 2.500 de proiecte. Proiectul câştigător al marelui premiu se numeşte „Cicada” și a fost realizat de cele doua ele din Constanta sub indrumarea profesorului Cristinel Maga.

Ideea premiata de NASA consta intr-un mic lanț hotelier spatial și un parc în microgravitație, care sa orbiteze in jurul Pamantului in zona ecuatoriala. Cele două eleve au vrut ca proiectul lor să se axeze nu doar pe susținerea vieții umane în spațiu, ci și pe ideea de turism în afara granițelor terestre.

space-station
foto: JAKO5D/Pixabay.com

Elevii câștigători sunt invitați să participe la a 37-a Conferință anuală International Space Development Conference (ISDC), care se va desfășura în luna mai, în Los Angeles, mai arata sursa citata.

La începutul acestui an, o alta echipă formată din patru elevi înscrişi la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara s-a clasat, pe locul al doilea în finala unui concurs internaţional organizat de NASA din Boston, SUA, precizeaza un corespondent al mediafax.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments