Un robot umanoid a creat entuziasm și teamă pe rețelele de socializare, după ce compania inventatoare a pus pe Youtube, o filmare cu robo-umanoidul alergând și sărind într-o curte. VIDEO

Un robot umanoid a creat entuziasm și teamă pe rețelele de socializare, după ce compania inventatoare a pus pe Youtube, o filmare cu robo-umanoidul alergând și sărind într-o curte. VIDEO

- in STIINTA
1329
Comentariile sunt închise pentru Un robot umanoid a creat entuziasm și teamă pe rețelele de socializare, după ce compania inventatoare a pus pe Youtube, o filmare cu robo-umanoidul alergând și sărind într-o curte. VIDEO
robotul Atlas

Un robot inventat de compania Boston Dynamics, capabil să alerge și să se cațere cu o rapiditate și o ușurință uimitoare, a creat senzație pe rețelele de socializare.

Înregistrările video au fost publicate pe canalul de Youtube al companiei, care, în trecut, a uimit cu o altă invenție și anume SpotMini, un robot capabil să cartografieze spaţiul din jurul său, să gestionează obiecte, și să urce scări cu mișcări foarte asemănătoare cu cele umane, potrivit Washington Post.

În imagini, Atlas, noul robot umanoid, iese la alergat în ceea ce pare a fi o zonă rezidențială dintr-un orășel american. Ba mai mult, robotul reușește să sară peste un trunchi de copac tăiat, imitând perfect comportamentul și mișcările umane.

Înregistrarea a devenit virală, într-o singură zi reușind să adune peste 900.000 de vizualizări, o dovadă clară că oamenii sunt fascinați de progresul tehnologic, însă imaginile au împărțit internetul în două.

Pe de-o parte au existat voci care au lăudat invenția companiei deținută de japonezi, fiind impresionați de robotul umanoid: Bravo, Atlas! Sunt mândru de tine, continuă să înveți”, este un mesaj postat pe Youtube.

Pe de altă parte, au existat și reacții negative, potrivit cărora, acesta este un semn că omenirea este în pericol de a dispărea în curând: Imaginați-vă că sunteți în fața casei, iar în distanță vedeți alergând amenințător acest robot cu un topor. Ce veți face?!”, a mai comentat cineva. Sursa: stirileprotv.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments