Fizicienii de la Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN), au ajuns la o concluzie SOCANTA! Ce se intampla cu UNIVERSUL

Fizicienii de la Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN), au ajuns la o concluzie SOCANTA! Ce se intampla cu UNIVERSUL

- in DESCOPERIRI, INEDIT, STIINTA
1730
Comentariile sunt închise pentru Fizicienii de la Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN), au ajuns la o concluzie SOCANTA! Ce se intampla cu UNIVERSUL
nasa

Simetria dintre materie şi antimaterie este perfectă, condiţii în care, după Big Bang, particulele de materie şi cele de antimaterie ar fi trebuit să se anuleze reciproc, iar Universul nu ar fi trebuit să existe, conform concluziilor la care au ajuns fizicieni de la Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN), al cărei sediu se află în apropiere de Geneva, în Elveţia, informează cosmosmagazine.com, care preia un studiu publicat în ultimul număr al revistei Nature.

Universul nu ar fi trebuit să existe, concluzionează fizicienii de la CERN.

Unul dintre marile mistere ale fizicii moderne este legat de faptul că interacţiunea dintre materie şi antimaterie, de după Big Bang, ar fi trebuit să ducă la distrugerea, din faşă, a Universului.

Pentru a elucida acest mister, fizicienii au postulat că trebuie să existe şi o altă diferenţă între materie şi antimaterie, în afara sarcinii lor electrice.

Însă, oricare ar fi această diferenţă, se pare că ea nu ţine nici de magnetismul particulelor de materie şi de antimaterie, conform noului studiu realizat la CERN.

Cercetători au reuşit cele mai exacte măsurători de până acum ale momentului magnetic al unui antiproton – un număr care măsoară modul în care o particulă reacţionează la forţa magnetică – şi au ajuns la concluzia că este exact acelaşi ca şi în cazul protonului, dar de sens opus.

Instabilitatea antimateriei este de notorietate – orice contact cu materia ordinară şi cele două se anihilează reciproc într-o explozie de energie pură, care este cea mai eficientă reacţie cunoscută din fizică.

Nu întâmplător, reacţia dintre materie şi antimaterie a fost aleasă pentru a alimenta motoarele celebrei nave stelare Enterprise din seria “Star Trek”.

Modelul Standard din fizică susţine că în urma exploziei primordiale, Big Bang, au rezultat cantităţi egale de materie şi antimaterie – însă acest amestec exploziv ar fi dus la anihilarea materiei (odată cu antimateria) şi nu ar mai fi rămas nimic din care să se formeze primele galaxii şi să se aprindă primele stele.

Pentru a explica cum se face că Universul totuşi există, fizicienii au încercat să identifice măcar o singură discrepanţă în simetria aparent perfectă dintre materie şi antimaterie, care să explice de ce materia a devenit dominantă în cosmos.

Ei au măsurat extrem de precis tot felul de proprietăţi ale materiei şi antimateriei: masa, sarcina electrică ş.a.m.d., dar cel puţin deocamdată, nu au reuşit să identifice nicio diferenţă în afara sarcinii electrice.

Anul trecut, cercetători de la CERN din cadrul experimentului ALPHA (Antihydrogen Laser PHysics Apparatus) au expus, în premieră, un atom de antihidrogen la lumină dar, din nou, nu au reuşit să identifice nicio diferenţă faţă de modul în care un atom de hidrogen interacţionează cu lumina, relatează Agerpres. Sursa: romania-actualitati.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments