CRIZA BATE LA USA. E DEZASTRU TOTAL în ROMÂNIA: Nici nu ştiţi ce vă aşteaptă!

CRIZA BATE LA USA. E DEZASTRU TOTAL în ROMÂNIA: Nici nu ştiţi ce vă aşteaptă!

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, NEWS, POLITICA
1607
Comentariile sunt închise pentru CRIZA BATE LA USA. E DEZASTRU TOTAL în ROMÂNIA: Nici nu ştiţi ce vă aşteaptă!
sutedelei

Florin Cîţu avertizează că ne aflăm într-o situaţie cu mult mai rea decât înainte de a intra în criză şi că PSD aruncă mizerie sub preşul creşterii economice, iar crizele dau la o parte presul sub care s-a adunat mizerie ani de zile.

“Liviu Dragnea va fi plecat din ţară când se va întâmpla criza, la pescuit, şi va spune: eu n-am stiut, că eram plecat, daca eram aici, nu se întâmpla”, mai spune senatorul liberal într-un interviu pentru Ziare.com.

“Tot ce face PSD în economie şi justiţie de la începutul anului nu duce decât la dezastru. Deciziile acestui Guvern omoară tot ce e antreprenoriat”, declară Cîţu.

Scandalul banilor pentru Ministerul Apărării, soldat cu demisia unui ministru, a ridicat semne de întrebare privind capacitatea bugetului de a acoperi drepturi salariale. A fost o chestiune strict tehnică sau un semnal că intrăm într-o criză?

“Lucrurile sunt reale, sunt probleme mari de finanţare. Și avem deja un model care se repetă. De fiecare dată când e o problemă reală, structurală, vine Liviu Dragnea şi ne spune că e o problemă de comunicare. Deci se pare că în Guvern lipseşte doar un Minister al Comunicării, că în rest totul e perfect.”, a spus Cîţu.

“Deci noi doar ne imaginăm că execuţia bugetară e dezastruoasă, deşi site-ul Ministerului de Finanţe ne spune asta. Cheltuielile programate au fost tăiate cu 10 miliarde şi tot au rămas cu deficit de 5 miliarde, de trei ori mai mare decât anul trecut. Deci lipsesc vreo 15 miliarde. Sunt cifrele lor.”, a mai spus acesta.

Și atunci cum să vină cu o rectificare pozitivă, după cum pretinde dl Tudose că va fi?

“Nu ai cum. Eu sunt curios ce măsluiri vor face. Dacă vin cu o rectificare pozitivă voi cere comisie de anchetă, exact pe motivaţia lui Liviu Dragnea pe comisia de anchetă din iarnă şi pe raportul Curţii de Conturi: când anul trecut erau veniturile cu 4,7 miliarde minus trebuia să fie rectificare bugetară negativă. În iarnă, Curtea de Conturi a fost promptă, să vedem ce va face ea acum dacă vin cu rectificare pozitivă.”, a spus senatorul PNL.

“Dar PSD a reuşit un lucru fantastic. A populat instituţiile care ar trebui să controleze actul guvernamental şi le foloseşte în interes propriu. ASF, CCR, cam 90% din BNR sunt populate la vârf cu oameni din PSD. Cum zice cineva ceva, intervin. Ca ANAF la Rise Project.”, susţine acesta.

“Dacă nu ai o problemă de finanţare, de ce vii cu supraaciza? De ce există discuţia despre Pilonul 2 de pensii pentru care premierul zice că are trei scenarii, unul neexplicat? Una spui, dar acţiunile tale, ca guvern, arată că eşti disperat după bani.”

“Pe de-o parte, zici că ai creştere de 5,8%, pe de altă parte, ai execuţie bugetară dezastruoasă. Undeva, ceva se întâmplă.”

sursa: capital.ro

loading...

Facebook Comments