Cei mai buni mici preparați în casă – Rețetă tradițională

Cei mai buni mici preparați în casă – Rețetă tradițională

- in CULINAR
2950
Comentariile sunt închise pentru Cei mai buni mici preparați în casă – Rețetă tradițională

La o masă de sărbătoare, pofticioșii pun pe grătare și mici. Cei preparați în România sunt apreciați și de străini. Aceste produse se fabrică în cantități mari de marile magazine, dar fără a respecta întocmai rețeta tradițională. Publicația ampress.ro ne asigură că rețeta prezentată mai jos este cea mai veche rețetă de mici a românilor.

Iată de ce aveți nevoie și cum se prepară

INGREDIENTE
• 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie)
• 200 ml zeamă de oase de vită
• 3 căței de usturoi
• 1/2 linguriță de bicarbonat
• Condimente (cantitatea o stabilești după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin

PREPARARE

„Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase.
Adaugă condimentele, amestecă energic. Adaugă usturoiul, amestecă din nou energic. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, ca să potrivești cum trebuie aromele.
Cel mai important lucru, secretul unei paste de mici cât mai gustoase? Nu trebuie să îi pui imediat pe grătar! Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine carnea de condimente.
Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, nu vrei să devină fazi și uscați!” 
Sursa: ampress.ro

 

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments