Ministrul de Finanţe, anunţuri de ULTIMĂ ORĂ: Modificări de PROPORŢII la impozite

Ministrul de Finanţe, anunţuri de ULTIMĂ ORĂ: Modificări de PROPORŢII la impozite

- in ECONOMIE
1275
Comentariile sunt închise pentru Ministrul de Finanţe, anunţuri de ULTIMĂ ORĂ: Modificări de PROPORŢII la impozite
min-finante

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, susţine că impozitul pentru toate veniturile va fi plafonat la 10%. Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei de Guvern de joi, 26 octombrie. Mai mult, Mişa susţine că se vor implementa măsuri pentru a evita ca multinaţionalele să-şi mai externalizeze profiturile.

“Impozitul pentru toate veniturile scade de la 16% la 10%. Sunt 10 mil de romani care vor plati un impozit mai mic pe dobanzi. Sunt peste 250.000 de pensionari care vor plati un impozit mai mic pe suma care depaseste 2000 de lei. Toti romanii care au inchiriat o locuinta sau un teren vor plati mai putin.

De asemenea, se prevede cresterea cu 60% a deducerilor personale pentru romanii cu salarii mici.

Contributiile scad cu 2 puncte procentuale. Din totalul contrib de la 39,25 vor ajunge la 37, 25%. Asta ins mai multe contributii in beneficiul salariatului.

In totalul din salariul brut, 35% vor fi contributii platite de angajator in numele salariatului.

O alta simplificare e reducerea contributiilor de la 9 la 3. Contributia pentru pensie, contributia pentru sanatate, contrib asiguratoare pentru munca suportata de angajator. Scad contributiile pentru conditile de pensie pentru conditii deosebite de munca şi pentru contributii speciale de munca (de la 36 la 33%)

Romanii care desfasoara activitati independente – medicii,jurnalistii, avocatii – nu vor mai plati contributii sociale rapotate la aceste activitati, ci se vor calcula la nivelul salariului minim pe economie.

Pentru 450.000 de firme cu cifra de afaceri sub 1 mil de euro se va institui un procent de 1% din cifra de afaceri in loc de 16% cat e in prezent.

Avem masuri pentru combaterea evaziunii. Se introduce directiva europeana pt combaterea externalizarii profiturilor. Multinationalele care evitau plata taxelor in Ro nu vor mai putea face acest lucru. Se va introduce un impozit pentru sumele transferate in strainatate, vor fi impiedicate transf unor firme catre filialele lor din paradisurile fiscale.

O alta masura vizeaza confiscarea mijlocului de transport, si aici e vb de toate mijloace, utilizat de cei care fac evaziune.”, a spus ministrul Ionuţ Mişa. Sursa: ziarulevenimentul.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments