L-a uitat Dumnezeu pe Pământ. Are 145 de ani (o dovedește cu acte) și este încă în putere (video incredibil)

L-a uitat Dumnezeu pe Pământ. Are 145 de ani (o dovedește cu acte) și este încă în putere (video incredibil)

- in EXTERNE, INEDIT, NEWS
2778
Comentariile sunt închise pentru L-a uitat Dumnezeu pe Pământ. Are 145 de ani (o dovedește cu acte) și este încă în putere (video incredibil)

Indonezianul Mbah Gotho s-a născut acum 145 de ani, iar el susține că este decanul de vârstă al omenirii. Potrivit cărții sale de identitate, a cărei autenticitate este garantată de autoritățile indoneziene, bărbatul a văzut lumina zilei în 31 decembrie 1870 la Sragen, în centrul insulei Java.

Mbah Gotho a mărturisit pe site-ul Liputan 6 că s-a săturat să trăiască. Face pregătiri de înmormântare din 1992, iar piatra de mormânt este gata. De câțiva ani, bătrânul are nevoie de ajutor și nu se mai poate hrăni și spăla singur. Nu mai are pe nimeni din familie: i-au murit frații și surorile, cele patru soții și copiii, potrivit Agerpres.

El a mai avut 10 frati si 4 sotii, ultima murind in 1988. Toti copiii sai au murit si acum el e supravegheat de catre nepotii, stranepotii si stra-stra-nepotii sai.

Personalul de la evidenta populatiei indoneziene a confirmat ziua de nastere a lui Mbah Gotho, aceasta fiind specificata intr-un card de indentitate, mai precis, 31 decembrie 1870.carte-indentitate-cel-mai-batran-om-de-pe-pamant


Indiferent daca acesta va fi considerat cel mai batran om din lume, acest aspect ramane sub semnul intrebarii, actele nefiind verificate si din alte surse.

Când a fost întrebat care este secretul unei vieți așa de lungi, Mbah Gotho a răspuns simplu: „Rețeta este doar răbdarea”.

Prin urmare, la 145 de ani, indonezianul ar fi decanul de vârstă al omenirii, depășind recordul franțuzoaicei Jeanne Calment, care a murit la 122 de ani. Însă data nașterii trecută pe cartea de identitate a lui Mbah Gotho este greu de verificat de autoritățile din afara țării, astfel încât recordul nu poate fi inclus în cărțile de specialitate, precizează The Independent.

Citeste mai multe pe digi24.ro si stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments