Experţii susţin că ar fi rezolvat misterul Triunghiului Bermudelor. „Vinovaţii” ar fi nişte nori hexagonali care creează adevărate „bombe de aer”

Experţii susţin că ar fi rezolvat misterul Triunghiului Bermudelor. „Vinovaţii” ar fi nişte nori hexagonali care creează adevărate „bombe de aer”

- in MISTER, STIINTA
1798
Comentariile sunt închise pentru Experţii susţin că ar fi rezolvat misterul Triunghiului Bermudelor. „Vinovaţii” ar fi nişte nori hexagonali care creează adevărate „bombe de aer”

Experţii pretind că au descifrat, în sfârşit, misterul Triunghiului Bermudelor, odată cu descoperirea unor nori ciudaţi, în formă de hexagon, care acoperă regiunea.

Potrivit unui documentar recent difuzat de Science Channel, aceşti nori hexagonali creează rafale de vânt extrem de puternice, ajungând până la 106 km/h, care acţionează ca nişte „bombe cu aer”, ducând la scufundarea vaselor sau la prăbuşirea avioanelor în ocean.

Triunghiul Bermudelor reprezintă o regiune a oceanului mărginită de Florida, Bermuda și Puerto Rico, iar numele i-a fost dat de jurnalistul Edward Van Winkle Jones, care a scris în anii 1950 o poveste pentru Associated Press despre un număr mare de vapoare și avioane care ar fi dispărut pe cei circa 500.000 de kilometri pătrați. Potrivit documentelor, în Triunghiul Bermudelor ar fi dispărut cel puțin 75 de avioane și câteva sute de vapoare.

triunghiul-bermudelor

Paza de Coastă a Statelor Unite susține însă că numărul disparițiilor nu este mai mare decât în oricare altă zonă des circulată a lumii. Adepții teoriei conspirațiilor cred că tocmai această dezmințire a pazei de coastă americane și implicările oamenilor de știință din întreaga lume în a rezolva misterul din această zonă face ca Triunghiul Bermudelor să fie un loc cu adevărat special.

Dacă acești nori hexagonali capabili de a dezvolta asemenea curenți de aer și valuri extrem de mari, chiar și de 13 metri înălțime, sunt vinovați de aceste misterioase dispariții, atunci fenomenul nu este decât unul natural.

Sursa: sciencealert.com

loading...

Facebook Comments