NOI ALERTE METEO! Ploi cu grindină şi descărcări electrice în toată ţara, în următoarele ore

NOI ALERTE METEO! Ploi cu grindină şi descărcări electrice în toată ţara, în următoarele ore

- in DE ACTUALITATE, NEWS
1375
Comentariile sunt închise pentru NOI ALERTE METEO! Ploi cu grindină şi descărcări electrice în toată ţara, în următoarele ore
meteo

Aproape toate regiunile ţării intră de sâmbătă dimineaţa până duminică seara sub o atenţionare de vreme rea cu ploi torenţiale, vânt puternic şi descărcări electrice.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 29 aprilie, ora 10:00 – 30 aprilie, ora 18:00, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător şi cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal şi de munte, precum şi în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei şi local în Muntenia.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Potrivit ANM, manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi şi în după-amiaza zilei de vineri, 28 aprilie, precum şi în noaptea de vineri spre sâmbătă (28-29 aprilie) în regiunile din jumătatea de vest a ţării, dar pe spaţii mai restrânse.

Sursa: observator.tv

loading...

Facebook Comments