Cutremur in PSD. Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost exclus din partid în urmă cu puțin timp. Care a fost motivul

Cutremur in PSD. Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost exclus din partid în urmă cu puțin timp. Care a fost motivul

- in POLITICA
1110
Comentariile sunt închise pentru Cutremur in PSD. Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost exclus din partid în urmă cu puțin timp. Care a fost motivul
dragnea-chirica

Membrii Comisiei de Etică din cadrul PSD Iaşi au propus, marţi, Biroului Permanent Judeţean al filialei excluderea primarului Mihai Chirica din partid, pentru atacurile repetate ale edilului ieşean la adresa conducerii PSD, anunță digi24.ro

Soarta lui Mihai Chirica, a fost împărtășită și de social-democrații, viceprimarul Gabriel Harabagiu și fostul deputat Sorin Iacoban, la rândul lor aceștia fiind excluși din PSD. În favoarea excluderii au votat 18 din cei 21 de membri ai BPJ al PSD Iaşi.

“Au facut un exercitiu in favoarea lui Liviu Dragnea”, a fost prima reactie a edilului la aflarea hotararii colegilor sai.

“Cei care au votat pentu excluderea mea sunt cei care au sustinut OUG 13 si revolutia fiscala”, a acuzat Chirica, intr-o interventie telefonica la Digi24.

Cei trei au intrat pe „lista neagră” a PSD după ce au criticat, în mod repetat, în ultimii ani, deciziile conducerii centrale a partidului. Picătura care a umplut paharul a fost publicarea unui comunicat de presă de susținere a fostului premier Mihai Tudose, în perioada în care liderul PSD Liviu Dragnea forța demisia acestuia.

În februarie 2017, primarul a fost sancționat cu retragerea sprijinului politic pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al PSD la nivel național. Decizia a fost luată de conducerea centrală a PSD ca urmare a criticilor formulate de Mihai Chirica la adresa lui Florin Iordache și a adoptării OUG 13.

Conducerea PSD Iaşi, argumentează decizia luată, afirmând că, “scopul final” este acela de a menţine filiala unită, astfel încât “oamenii cu responsabilităţI în administraţie să ducă la îndeplinire proiectele cu care au fost investiţi de ieşeni”, relatează News.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments