Topul celor mai puternice armate ale lumii. Află pe ce loc se clasează România

Topul celor mai puternice armate ale lumii. Află pe ce loc se clasează România

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, ISTORIE, razboi
1384
Comentariile sunt închise pentru Topul celor mai puternice armate ale lumii. Află pe ce loc se clasează România
armata

Potrivit topului Global Firepower, Rusia dispune de cele mai puternice trupe terestre şi are o superioritate în ceea ce priveşte numărul de tancuri.

Liderul topului este armata americană, ce dispune de cel mai mare buget din lume, iar pe locul trei se află armata chineză. Printre primele zece cele mai puternice armate mai intră India, Franţa, Marea Britanie, Japonia, Turcia, Germania şi Egipt. În total, în top sunt indicate 133 de state.

România se clasează pe locul 42, într-un clasament în care au fost incluse 133 de state

În aprecierea forţelor armate au fost luate în consideraţie 50 de parametri. Potrivit autorilor studiului, topul presupune nu doar numărul de unităţi de tehnică militară, ci şi nivelul de echilibrare a potenţialului militar al ţării şi diversitatea tehnicilor militare.

Statele care deţin bombe atomice au primit puncte în plus. Unul dintre principalii factori care au fost luaţi în calcul au fost resursele, motiv pentru care statele cu un număr mai mare al populaţiei au ajuns mai sus în top.

Totodată s-a luat în considerare și poziţia geografică a ţării, flexibilitatea logistică şi cantitatea de resurse naturale. Ţările care nu au acces la mare nu au fost penalizate din cauza lipsei flotei, însă puterile maritime au pierdut din puncte din cauza lipsa unei diversificări a dotării flotei.   În afară de aceasta, ţările NATO au primit un bonus din cauza posibilităţii utilizării resurselor alianţei.

sursa: gazetadebistrita.ro

loading...

Facebook Comments