Asistaţii social care au preferat să renunţe la ajutoare decât să lucreze. “Eu nu sunt de muncă”

Asistaţii social care au preferat să renunţe la ajutoare decât să lucreze. “Eu nu sunt de muncă”

- in DE ACTUALITATE, NEWS, SOCIAL
1374
Comentariile sunt închise pentru Asistaţii social care au preferat să renunţe la ajutoare decât să lucreze. “Eu nu sunt de muncă”
asistati social

Sute de oameni din judeţul Botoşani care primeau ajutor social de la stat s-au trezit fără niciun leu. Autorităţile locale au hotărât să nu le mai dea bani celor care nu muncesc în folosul comunităţii, aşa cum îi obligă legea. Când au aflat că trebuie să lucreze câteva zile pe luna, unii au încercat să prezinte tot soiul de scuze sau scutiri medicale, în timp ce alţii spus clar că renunţă la ajutorul social, dacă el presupune şi muncă.

Printre cei care preferă să stea acasă, chiar dacă rămân fără ajutorul social, este şi acest tânăr de 22 de ani din Ştefăneşti. Nu vrea să lucreze pentru ajutorul social de 142 de lei pe care l-a luat câteva luni. “Am avut nevoie, dar nu mai am”, spune el. Întrebat cu ce îşi va întreţine familia, răspunde: “cu se se poate…îmi da tăticul..”

Nici acest tânăr nu mai vrea ajutor social, de când a aflat că trebuie să muncească în folosul comunităţii pentru bani. “Ce să găsesc de muncă aici în România, nu… eu nu sunt de muncă. Dar ce vreţi să muncesc, să strâng hârtii de pe jos? Nu doamnă, eu nu am faţă de hârtii.”

asistati social

În comună Ştefăneşti, din 650 de asistaţi social au rămas fără ajutor financiar aproape 200, din aceeaşi cauza: nu au lucrat în folosul comunităţii. Unii susţin că munca le-ar dauna grav sănătăţii. “Păi trebuie să aduc scutiri la muncă că am 12 boli”, spune un bărbat.

Sunt totuşi şi persoane care s-au conformat şi respectă orarul de muncă pentru a primii banii de la stat, aşa cum prevede legea.

asitati social1

sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments