Alimentele care ne ajută să renunțăm la fumat

Alimentele care ne ajută să renunțăm la fumat

- in SANATATE
1060
Comentariile sunt închise pentru Alimentele care ne ajută să renunțăm la fumat
renuntarea la fumat

Dorinta de a fuma o tigara e data de hormonii dopamina si noradrenalin.

Cand va straduiti sa renuntati la fumat, alegerea alimentelor poate fi foarte importanta. Dorinta de a fuma o tigara e data de hormonii dopamina si noradrenalina, iar senzatia de bine este data de hormonul beta-endorfina, eliberat de nicotina.

Puteti inlocui aceste substante cu ajutorul serotoninei, prin expunerea la lumina puternica. O alta modalitate de a creste nivelul serotoninei este prin intermediul dietei.

Produsele care cresc nivelul de serotonina sunt capsunele, portocalele, mango, nautul, lintea si alunele de padure. E recomandat sa consumati si produse care ajuta la eliberarea unui nivel constant si scazut de dopamina, cum ar fi iaurtul, migdalele, avocado si leguminoasele.

Aceste produse vor deveni si mai eficiente daca reduceti cantitatea de proteina animala din dieta. Iar daca abia ati renuntat la fumat, ajutati-va corpul sa repare celulele distruse de acest obicei, cu ajutorul suplimentelor de vitamina C. Sursa: erd.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments