Drama unei familii din Cluj. Toată suflarea din comună a sărit să-i ajute, după ce au rămas pe drumuri

Drama unei familii din Cluj. Toată suflarea din comună a sărit să-i ajute, după ce au rămas pe drumuri

- in SOCIAL
976
Comentariile sunt închise pentru Drama unei familii din Cluj. Toată suflarea din comună a sărit să-i ajute, după ce au rămas pe drumuri
drama familie

Poveste emoţionantă într-o comună de lângă Cluj, unde doi copii de 8 şi 11 ani împreună cu părinţii lor sunt adăpostiţi de vecini, după ce casa lor, proaspăt renovată, a luat foc.

Cei care vor să îi ajute pot să o facă donând bani în contul deschis pe numele Hărșan Aurelia la Banca Transilvania : RO36BTRLRONCRT0286417602

Drama lor a impresionat comunitatea, care s-a mobilizat să le ofere o mână de ajutor. Oamenii au primit ceva materiale de construcţii, însă mai e nevoie de multe alte lucruri ca să se poată întoarce acasă.

În seara de 1 martie, când părinţii erau la muncă, o vecină a observat că din casa lor ieşea fum. Ştiind că ambii fraţi sunt singuri acasă, femeia a sunat de urgenţă la 112, după ajutor.

Părinte: “Când am venit aici, era plin de oameni care au sărit cu găleţile de apă. Acum trebuie să renovăm partea de sus şi de jos, ce e afectat. Doar lucrurile de jos le-am salvat, hainele groase. Şi doamna primar şi toţi ne-au ajutat, chiar nu ne-am aşteptat.

Primărița comunei se afla întâmplător în zonă. Nu a stat pe gânduri şi a scos copiii din casă, apoi împreună cu vecinii a salvat tot ce s-a putut: câteva haine şi pături. Focul a mistuit apoi totul. Izbucnise din cauza unor cabluri de electricitate care erau puse prea aproape de coşul de fum, au constatat pompierii.

Lucia Magdalena Suciu, primar comună Chinteni: “Văzând dezastrul care este acolo, am hotărât reconstrucţia imobilului. Au fost reprezentaţi ai comunei care s-au mobilizat şi am reuşit să intrăm în posesia unor materiale de construcţie, dar de aici până la a putea fi locuibil acest imobil este un drum lung.

Oamenii au nevoie de materiale, de la gresie şi faianţă, până la uşi, mobilier şi haine pentru familie. Vecinii îi cunosc pe cei doi părinţi ca fiind extrem de harnici şi le-au sărit imediat în ajutor.

Părinte: “Un băiat de aici sus, că dacă nu era dânsul şi ciobanul, toată casa ardea. La vecinul din spate stăm acum. Apăi au zis că nu e problemă. Până nu se termină casa, nu ne putem muta. Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să reuşim.

Primăria i-a ajutat cu unele materiale de construcţii, iar localnicii lucrează de zor, în mod gratuit.

Vecin: “Îi ajut pe vecini să demoleze, să aranjăm. Sunt foarte harnici, toată ziua sunt pe câmp cu oi, dar din păcate e foarte greu să întreţii o familie din agricultură.

Până e gata casa, familia doarme prin vecini. Din păcate, între timp a adunat datorii făcute cu recontructia locuinţei şi speră că, treptat, să le poată achita. Sursa: stirileprotv.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments