Românii se chinuie să construiască o autostradă terestră pe care sa se poată circula, dar norvegienii fac autostrăzi scufundate!

Românii se chinuie să construiască o autostradă terestră pe care sa se poată circula, dar norvegienii fac autostrăzi scufundate!

- in EXTERNE
1712
Comentariile sunt închise pentru Românii se chinuie să construiască o autostradă terestră pe care sa se poată circula, dar norvegienii fac autostrăzi scufundate!

În România, autostrăzile sunt mai scumpe decât în alte țări. Deși costă zeci de milioane de euro, nici măcar nu se construiesc.  În Norvegia infrastructura de transport va depăși uscatul. Se vor construi autostrăzi scufundate.

O țară cu un  relieful accidentat, brăzdat de fiorduri adânci, Norvegia, a găsit o soluție ingenioasă de conectare a zonelor greu accesibile. Guvernul a aprobat 25 de miliarde de dolari ( cca. 22.7 miliarde de euro) pentru construcția unor tuneluri subacvatice plutitoare.

Spre deosebire de tunelurile clasice, acestea ar fi mult mai aproape de luciul apei, iar spre deosebire de poduri nu ar fi afectate de condițiile climatice dure. Tunelurile plutitoare ar rămâne suspendate la 30 de metri sub apă și ar urma să fie construite în paralel, câte unul pentru fiecare sens de mers. Acestea vor fi ținute la suprafață de pontoane uriașe.

Termenul de finalizare al proiectului a fost fixat pentru anul 2035. Inginerii urmează să realizeze o expertiză amănunțită și să confirme fezabilitatea proiectului. Sursa: stireazilei.com

loading...

Facebook Comments